SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

DAB+ rádióval jön az LG Stylus 2

Dátum: 2016-03-21 14:01:07   |  hír
Szerző: doga
A cég a világ első ilyen okostelefonjaként mutatja be készülékét, amely Európára fókuszál.

Az LG Stylus 2 okostelefon megjelenése még a hónap vége előtt esedékes, itt pedig nagy hangsúlyt fektetnek majd az európai piacokra. Nem véletlenül alakult így, hiszen a dél-korai gyártó most bejelentette, hogy elsőként támogatják a DAB+ technológiát. 

A telefon az előzetes híreknek megfelelően egy 5,7 hüvelykes, 720p felbontást támogató érintőképernyőt kapott, amely természetesen a névben is szereplő tollal egészült ki. Ehhez egy négymagos, 1,2 GHz-es órajelen futó chip, 1,5 GB RAM, egy 13 megapixeles hátoldali kamera, valamint egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor társul, amelyhez a stylust még jobban kiszolgáló szoftveres funkciók csatlakoznak. Ez utóbbiak között szerepel a Pen Keeper, amely mozgásba lendülésünk esetén az üresen hagyott tokra figyelmeztet, míg a Pen Pop egy hasznos gyorsindító menüt takar. 

A gyártó a hivatalos bejelentésben a DAB+ rádió támogatását emeli ki, amely most először kapott helyet egy okostelefon specifikációjában. Mivel ez a technológia elsősorban Európában elterjedt (az észak-amerikai piacon ehelyett a HD Radio szabvány mellett döntöttek), nem véletlen, hogy a megjelenéssel Belgiumra, Németországra, Olaszországra, Hollandiára, Norvégiára, az Egyesült Királyságra, valamint emellett Ausztráliára koncentrálnak. 

A DAB+ előnyeként említik az aacPlus támogatását, amely alacsonyabb bitráta mellett is jobb minőséget ígér, míg a rádióállomások saját mobilos alkalmazásaikban egyéb online szolgáltatásokat is nyújthatnak a felhasználóknak.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: DAB+ LG 

Hozzászólások

comments powered by Disqus