SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Ausztriában folytatódik a DAB+ kiépítése

Dátum: 2017-01-31 11:58:23   |  digitális átállás
Szerző: doga
A KommAustria kihirdette a digitális rádiós adóhálózat országos kiépítéséhez szükséges feltételeket.

A KommAustria 2017 január 31-én kihirdette a földfelszíni digitális rádiós műsorszolgáltatás országos multiplexeinek kiépítéséhez szükséges jogi keretfeltételeket Ausztriában. A DAB+ szabvány szerint működő adóhálózat a jövőben mind országos, mind helyi és regionális digitális rádióadók indítását lehetővé fogja tenni nyugati szomszédunknál.

A jelenlegi frekvencia-kiírás elsősorban a műsorszóró vállalatok technikai felkészülését szolgálja, de a pályázatoknak tartalmazniuk kell a jövőbeli rádiós programkínálat tervezetét is. Ez azt jelenti, hogy a pályázóknak már most meg kell egyezniük a rádióműsorok sugárzási feltételeiben.

A KommAustria már január 20-án nyilvánosságra hozta az ausztriai DAB+ adóhálózat kiépítésére vonatkozó irányelveit. Ezekben meghatározta többek közt azokat a konkrét elképzeléseket, amelyek a digitális adóhálózat kiépítésének pontos időrendjére vonatkoznak, figyelembe véve a megfelelő lakossági ellátottsági arányokat. Ennek értelmében a pályázóknak legkésőbb egy évvel a frekvenciaengedély megkapása után legalább a lakosság 50%-át el kell látniuk DAB+ rendszerű digitális rádióműsorokkal, három év elteltével pedig ez az arány már a lakosság 75%-ára kell, hogy kiterjedjen.

A most megjelent pályázati kiírásra, amelynek részleteit itt és itt olvashatják a németül tudó érdeklődők, legkésőbb 2017 június 12-ig jelentkezhetnek az osztrák műsorszóró vállalkozások.

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: DAB+ KommAustria 

Hozzászólások

comments powered by Disqus