SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Svájc már készül az FM lekapcsolására

Dátum: 2016-04-29 13:27:13   |  digitális átállás
Szerző: doga
A svájci közszolgálati rádió, az SRG SSR négy éven belül teljesen átállna a digitális műsorszórásra.

Svájcban továbbra is dinamikus ütemben fejlesztik a földfelszíni digitális rádiós adóhálózatot. A DAB+ rendszerben működő rádióadók ma már sokkal nagyobb műsorválasztékot kínálnak az alpesi ország rádióhallgatóinak, mint az analóg, FM rendszerben sugárzó társaik. A digitális átállás motorja a közszolgálati műsorokat sugárzó SRG SSR, amelynek három, rendkívül igényes zenei rádióját, a Radio Swiss Classic, a Radio Swiss Jazz és a Radio Swiss Pop műsorát az Antenna Hungária HbbTV kínálatában is lehet hallgatni.

Az SRG SSR minapi bejelentése szerint 2020-tól már kizárólag DAB+ adóhálózatán keresztül fogja sugározni műsorait, és addig fokozatosan le fogja kapcsolni FM-adóit. Mindezzel párhuzamosan tovább bővítik a digitálisan fogható adók számát, továbbá növelik a DAB+ rendszerben sugárzó adótornyok számát és teljesítményét is annak érdekében, hogy a nehéz terepviszonyok között is zavartalan vételt tudjanak biztosítani a rádióhallgatók számára.

November 15-től így már az ország egész területén digitálisan is fogni lehet majd az SSR SSG legtöbb műsorát, köztük az SRF 3-at, a Couleur 3-at és a Rete Tre műsorát. Ugyanakkor fokozatosan megszüntetik a párhuzamos analóg-digitális műsorszórást, hogy 2020-as teljes átállásra mindenkit megbarátkoztassanak a DAB+ nyújtotta előnyökkel.

Doga

Forrás: www.digitalradio.de



Címkék: DAB+ FM Svájc 

Hozzászólások

comments powered by Disqus