SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Német-francia együttműködés a DAB+ sikere érdekében

Dátum: 2016-07-01 11:51:32   |  digitális átállás
Szerző: doga
A rádiózással foglalkozó német-francia bizottság szorgalmazza a digitális rádióadó-hálózatok hatékonyabb fejlesztését az Európai Unióban.

A német ARD, Deutschlandradio és a francia Radio France közszolgálati rádiók képviselőiből alakult szakmai szervezet június 29-én Berlinben tartotta legutóbbi ülését. Az összejövetelen a szakemberek hitet tettek amellett, hogy a földfelszíni sugárzású rádiós adóhálózatok DAB+ rendszerre történő digitális átalakítása a rádiós műsorszórás jövőbeli fenntartásának elengedhetetlen feltétele. A DAB+ rendszer biztosítja a lehető legjobb vételt, elsősorban útközben, miközben számos programkísérő információ továbbítására is alkalmas.

A Német-Francia Rádiós Bizottság ezért felszólítja a két ország kormányát, hogy ösztönözzék az Európai Bizottságot a DAB+ rendszerben rejlő potenciális lehetőségek teljes körű kiaknázására az Európai Unió területén.

Ennek első lépéseként csak olyan rádiókészülékek forgalmazására lehetne engedélyt adni, amelyek az analóg adások mellett képesek a digitális adók vételére is. Különösen igaz ez az autógyártókra, amelyeknek a jövőben az autók alapfelszerelésének részeként kellene biztosítani a DAB+ rádióvevőket. A Német-Francia Rádiós Bizottság a maga részéről minden kezdeményezést megtesz e cél elérése érdekében az Európai Műsorszórók Uniójában – hangoztatták a szakemberek.

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: DAB+ EBU 

Hozzászólások

comments powered by Disqus