SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az ARD a DAB+ továbbfejlesztése mellett

Dátum: 2016-04-20 15:44:48   |  digitális átállás
Szerző: doga
A német közszolgálati rádiókat és televíziókat tömörítő ARD a digitális rádiós adóhálózat további gyors kiépítése mellett foglalt állást.

Az ARD intendánsai minapi potsdami találkozójukon állást foglaltak a földfelszíni digitális rádiós műsorszórás, a DAB+ következetes és gyors továbbfejlesztése mellett. Az RBB központjában tartott megbeszélés során a szakemberek meghatározták a német közszolgálati rádiók jövőbeni stratégiáját, amelynek értelmében a hallgatói igényeknek megfelelően továbbra is fenntartják az analóg FM és a digitális DAB+ rendszerű, szimultán műsorsugárzást.

Folyamatosan figyelik mindazonáltal a rádiózási szokások alakulását, és amennyiben a hallgatók fokozatosan átszoknak a digitális rádiózásra, a költséghatékony műsorszórás érdekében előnyben fogják részesíteni a DAB+ üzemű adóberendezéseket.

Az ARD a médiapiac többi szereplőivel együtt mindent megtesz annak érdekében, hogy a rádió, mint műfaj, minden digitális platformon továbbfejlődjön. A DAB+ elsősorban a mobil vételi körülmények között, útközben tesz kiváló szolgálatot, míg a helyhez kötött, otthoni szórakozást az internetes lehetőségek szolgálják ki a legjobban – elsősorban a hatalmas műsorválasztéknak köszönhetően. Az ARD és a magántársaságok közös internetes platformja, a RadioPlayer segítségével például immár többtucat állomás közül válogathatnak a hallgatók.

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: DAB+ FM ARD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus