SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Felvásárolják az Apple elől az iOS-hibákat

Dátum: 2016-08-15 14:02:14   |  érdekes
Szerző: doga
Egy amerikai cég sokkal több pénzt kínál a felfedezett biztonsági hibákért, mint az Apple.

Az Exodus Intelligence az iOS 9.3 vagy frissebb operációs rendszer sebezhetőségeiért akár 500 000 dollárt is hajlandó fizetni, míg a Google Chrome esetében a maximális összeg 150 000, a Microsoft Edge böngészőnél 125 000, a Firefoxnál 80 000, a Windows 10-nél 75 000, az Adobe Readernél és az Adobe Flash esetében egyaránt 60-60 000 dollár.

A tengerentúli vállalat a biztonsági hibákra vonatkozó információk kereskedelmére specializálta magát. Az Exodus Intelligence a megszerzett adatokat biztonsági cégeknek, vírusirtókat fejlesztő vállalkozásoknak és olyan piaci szereplőknek értékesíti, akiknek az üzleti modelljük a védett rendszerekbe való betörésen alapul. Utóbbiak a kapott információkért évente 200 000 dolláros átalányt fizetnek ki.

Sean Portnoy alapító megerősítette, hogy az ügyfélkörükhöz tartoznak amerikai hivatalok is. Jelenleg semmilyen olyan jogi előírás nincs, amelyhez tartaniuk kellene magukat, azonban ez várhatóan meg fog változni. Ugyanakkor olyan országoknak, mint Észak-Korea, Szudán, Irán és Kuba, nem szállítanak adatokat, más államoknak is csak azután, ha azt az amerikai külügyminisztérium vagy a fegyveres erők jóváhagyták.

Az Apple nemrég jelezte, hogy követi a többi IT-társaság példáját és díjazza a biztonsági hibák felderítését. A kaliforniai konszernnél regisztrált biztonsági kutatók a jövőben - a hiba súlyosságától függően - akár 200 000 dollárt is kaphatnak, ha jelentik az általuk felfedezett vagy a tudomásukra jutott biztonsági réseket.

Doga

Forrás: www.sg.huCímkék: iOS Apple Bug 

Hozzászólások

comments powered by Disqus