SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

H2D – új műholdas tévécsatorna menekülteknek

Dátum: 2016-02-15 15:46:56   |  hír
Szerző: doga
A H2D – Handshake 2 Deutschland az Astra keleti 19,2 fokos pozíciójából lesz fogható, kódolatlanul.

Megkezdte tesztsugárzását a német H2D – Handshake 2 Deutschland. Az Astra műholdcsalád keleti 19,2 fokos pozíciójából egész Európában szabadon fogható csatorna egyelőre tesztábrát sugároz, „Sendestart in Vorbereitung – Coming soon…”, azaz „Műsorkezdés előkészületben – Hamarosan indulunk…” felirattal.

A kódolatlan jel a 11,421MHz-es, vízszintes polarizációjú frekvencián fogható (SR 22000, FEC 5/6).

A H2D az Apfel TV Kontor és a neustadti High View vállalatok irányítása alatt fogja megkezdeni működését. A műsorfolyamban az Európába érkező migránsokat, valamint az őket segítő társadalmi szervezeteket érintő és foglalkoztató kérdések fognak előtérbe kerülni. A műsorkészítők legfőbb célja, hogy elősegítsék a Németországba igyekvő menekültek mielőbbi integrációját, megismertetve velük a német életvitel, a mindennapi kultúra és szokásjog részleteit, s közben gyakorlati tanácsokat, segítséget nyújtsanak a társadalmi beilleszkedéshez elengedhetetlenül szükséges eligazodásban. Kiemelt jelentőséget kap a német nyelv elsajátítása, ezért a műsorfolyamban a nyelvtanulást segítő programok is helyet fognak kapni.

Ugyanakkor az új televízió nem kevésbé fontos célkitűzése a német befogadó társadalom, a segítő szervezetek tájékoztatása, annak érdekében, hogy a bevándorlókról minél hitelesebb képet nyerhessenek. Az előítéletek visszaszorítása és a békés egymás mellett élés előmozdítása is a H2D nyíltan felvállalt célja.

Az új műsor nemcsak műholdról, hanem az interneten is elérhető lesz, hogy minél több érintett hozzáférhessen kínálatához.

Doga

Forrás: www.infosat.de

 



Címkék: Astra SES 

Hozzászólások

comments powered by Disqus