SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Hibrid és személyre szabott élmény

Dátum: 2015-01-08 22:04:49   |  érdekes
Szerző: dorka
Hibrid és személyre szabott televíziós élményre vágynak a felhasználók. Az internetes TV szolgáltatások és mobileszközök nyomást gyakorolnak az előfizetéses tévére.

A tévénézők számára az optimális tévézési élményt az internetes TV szolgáltatások és az előfizetéses TV szolgáltatások keveréke alkotja majd 2020-ban. Egy új felmérésből kiderül, hogy az amerikai tévénézők mindössze 18%-a számít arra, hogy pár év múlva is előfizetéses tévészolgáltatásokon keresztül fér hozzá legnagyobb részben a tartalmakhoz, ez az arány Angliában 21%. Az amerikaiak 27%-a olyan netes videótékákat igyekszik majd igénybe venni, mint a Netflix vagy az Amazon Prime. Érdekes módon az Egyesült Királyság nézőinél utóbbi arány csak 11%, tehát kevesebben érdeklődnek a netes megoldások iránt, mint a hagyományos tévé iránt.

Az internetes tévészolgáltatások és hagyományos, előfizetéses tévé csatájában a felhasználói élmény a döntő. Ha az arányokat nézzük, azok 41%-a, akik internetes tévé igénybevételét tervezik az USA-ban és a UK-ben is, okként a jobb felhasználói élményt és más felhasználók ajánlásait nevezte meg. Azok 56%-a az USA-ban, és 45%-a UK-ben, akik a hagyományos tévére szavaznak, szintén a felhasználói élményre hivatkoztak.

A felmérést az Iredeto végezte 4700 felnőtt megkérdezésével. A jövőben tervezett vásárlások között olyan okoseszközöket említettek a felhasználók, amelyek elősegítik a többképernyős televíziós élményt. Az amerikaiak több mint fele okostelefont fog venni, ezt követi kb. 1/3-nál a tablet terve, majd a játékkonzol, és a megkérdezett 17%-ánál az okostévé is szerepel a listán. Az angoloknál az okostévé a legnépszerűbb, a felhasználók 13%-a tervez vásárlást az idén.

Ha arról van szó, melyik mobileszközön élnek legtöbben internetes tévészolgáltatások igénybevételével, akkor az okostelefon a nyerő. Ezeket követik a műholdas és kábeles set-top-boxok, majd a tabeletek, és végül a játékkonzolok.

Az internetes szolgáltatások és mobileszközök a következő években arra kényszerítik majd a hagyományos tévészolgáltatókat, hogy jelentősen bővítsék szolgáltatásaikat.



Hozzászólások

comments powered by Disqus