SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

IPad mint távirányító?

Dátum: 2012-10-12 14:59:57   |  érdekes
Az Apple az utóbbi időben számos eszközzel igyekezett erősebbé tenni jelenlétét a televíziós piacon, de egy szakértő szerint az iPadnak nagyobb szerepet kellene kapnia.

 

Bár legutóbb az Apple által „állítólag” kifejlesztett HD TV állt a találgatások és hírek középpontjában, a Barclay elemzője, Ben Reitzes szerint a már meglévő iOS eszközök (iPhone, iPod, iPad) és az Apple TV set-top box közötti összeköttetés lehetővé tétele legalább ilyen fontos lenne. Ha ez megvalósulna, az Apple-nek nem is lenne szüksége TV piacradobására.
 
„Az iClouddal (az Apple tárolási platformja – a szerk.) kiegészítve nem értjük, hogy az Apple miért nem teszi lehetővé, hogy az iPad a televíziós kezelőfelületeként is működhessen, hogy alapvető műveleteket végezhessünk el segítségével, mint egy virtuális billentyűzettel, az e-mailek ellenőrzése, naptárvezetés, szörfölés, fényképek kezelése vagy épp csetelés céljából.”
 
 
Az elemző által említett funkciók bizonyos mértékig már léteznek az Airplay Mirroringnak hála, ami lehetővé teszi, hogy minden, ami megjelenik az iPad képernyőjén, az Apple TV-s dekóderen keresztül a tévéképernyőn is megjelenjen.
 
Reitzes hozzátette, hogy úgy véli, az Apple meg fog jelenni a síkképernyős TV-k piacán, de csakis akkor, amikor a cég már képes lesz megállapodásokat kötni különböző tartalomszolgáltatókkal, amely eddig problematikusnak bizonyult.
 
Forrás: techradar.com

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus