SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Ismét nőtt a digitálisan tévézők száma

Dátum: 2013-08-29 18:55:17   |  hír
Júliusban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 66,2 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat. - írja az NMHH.

A digitális előfizetéseken belül júliusban 928 ezerről 942 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (jellemzően műholdas) szolgáltatást 924 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 107 ezer előfizetője volt a hónap végén.

A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 31,3 százalékról 31,6 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése kis emelkedés után, júliusban 34,6 százalékon állt. Az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya 33,8 százalékra csökkent.

A teljes becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,4 százalék, a második a Magyar Telekom, amelynek piaci részesedése 23,5 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 23 százalék volt.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 83 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma júliusban 1,950 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző hónaphoz képest 1,012 millióról 1,008 millióra csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 27 százalék, második helyen a Magyar Telekom van 20,9 százalékkal, ezt követi a DIGI 18,5 százalékkal, míg negyedik a sorban a több száz – a gyorsjelentésben nem szereplő – kisebb szolgáltató együttes részesedése 15,9 százalékkal.

A vezeték nélküli szolgáltatásokat a gyorsjelentés teljes körűen lefedi. Ezen a platformon a piacvezető DIGI részesedése 33,1 százalék, majd a Magyar Telekom következik 29,3 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése pedig 24,9 százalék. A MinDig TV Extra részesedése 10,4 százalék a Hello Digital szolgáltatás 2,3 százalékon áll július végén.

Forrás: nmhh.huHozzászólások

comments powered by Disqus