SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Márciusban csökkent az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya

Dátum: 2015-05-04 17:26:26   |  hazai
Szerző: dorka
A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma márciusban 2 126 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző havi 955 ezerről 950 ezerre csökkent.

A gyorsjelentés a tíz legjelentősebb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 92 százalékát fedi le. A megközelítőleg 4,1 millió magyarországi háztartásban több mint 3,4 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A fennmaradó közel 700 ezer háztartás többségében a tető- vagy szobaantennával fogható digitális földfelszíni sugárzású adásokat nézik.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók (Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Magyarország Kft., DIGI Kft., PR-TELEKOM Zrt., Tarr Kft., ViDaNet Zrt., PARISAT Kft., UPC DTH S.ŕ.r.l., Antenna Hungária Zrt.) 2015. március végén 3,135 millió előfizetést tartottak nyilván.

Márciusban a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 69,7 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül márciusban 1 168 ezerről 1 176 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 899 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 110 ezer előfizetője volt a hónap végén.

A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 37,5 százalékra emelkedett a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 32,2 százalék volt márciusban, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya csökkent, ebben a hónapban 30,3 százalék.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 27 százalék, a második a Telekom, amelynek piaci részesedése 25,1 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 24,2 százalék volt.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 89 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma márciusban 2 126 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző havi 955 ezerről 950 ezerre csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 26,8 százalék, második helyen a Telekom áll 23,1 százalékkal, ezt követi a DIGI 21,6 százalékkal.

A vezeték nélküli szolgáltatások esetében a piacvezető DIGI részesedése 30,3 százalék, majd a Telekom következik 29,8 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése 27,4 százalék. Március végén, a MinDig TV Extra részesedése 10,7 százalék.

Forrás: nmhh.huHozzászólások

comments powered by Disqus