SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Jövőre egyesülhet az Android és a Chrome OS

Dátum: 2015-11-03 21:43:27   |  érdekes
Szerző: doga
Lapértesülés szerint a Google egyesítené két operációs rendszerét, bár ők ezt nem erősítették meg.

A Wall Street Journal cikke számolt be azon értesülésükről, miszerint az Alphabet csoportba tartozó Google két éven belül tervezi a két, eddig különálló platform egyesítését, ennek előzetesét azonban már jövőre bemutatnák. A Google eddig nem erősítette meg a hírt, de nem is cáfolták azt. 

A cikkben többek között arról olvashatunk, hogy egyáltalán nem új projektről van szó, hiszen a cég emberei már két éve dolgoznak azon, az utolsó állomáshoz pedig újabb két év múlva, valamikor 2017-ben érkeznénk el. Ekkor egyesülne az Android és a Chrome OS, a Google pedig ezt követően egy olyan univerzális szoftvert nyújtana a felhasználóknak, amely a viselhető és hordozható termékeken, valamint a hagyományos mobil és asztali PC-ken egyaránt alkalmazható lenne – tulajdonképpen a Windows 10 mintájára, amely szintén valami ilyesmit igyekszik megvalósítani. 

Arról nem szól a hír, hogy a mobil és asztali PC-k alatt a jelenleg Windows és Mac operációs rendszert futtató konfigurációkat is értik-e, vagy netán kifejezetten a Chrome OS alá megjelent megoldások jóval szűkebb körét, de erről talán felesleges is vitát nyitni, hiszen a Google a maga részéről nem hajlandó megerősíteni az ilyen és hasonló híreszteléseket. Mi több, Hiroshi Lockheimer, aki alelnökként az Android, a Chrome OS, valamint a Chromecast fejlesztésekért is felelős, Twitter-bejegyzésében közölte, hogy kitartanak a Chrome OS mellett, ő maga is éppen most vett két ilyen megoldást gyermekei számára.

Az egyesítésről szóló pletykák szintén két éve, 2013 márciusa óta vissza-visszatérnek, hiszen a ma már vezérigazgatóként tevékenykedő Sundar Pichai akkor vált közvetlenül felelőssé mindkét vonalért. Bárhogy is alakuljanak a tervek, a következő Google I/O során valószínűleg újabb részleteket tudhatunk meg.

Doga

Forrás: www.sg.huCímkék: Android Chrome OS 

Hozzászólások

comments powered by Disqus