SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Középosztálybeliek az illegális filmletöltők

Dátum: 2014-05-11 17:38:41   |  érdekes
Szerző: dorka
Egy új tanulmány az illegális film- és zeneletöltő társadalom közötti különbséget vizsgálta.

Dr Joe Cox és Professzor Alan Collins, Portsmouth-i Egyetem közgazdászai arra jutottak, hogy nem valószínű, hogy azok, akik illegálisan töltenek le filmeket teljesen leálljanak a moziba járással, mert a lelkes filmletöltők általában jómódúak, nem aggódnak azért, hogy elkapják őket, és valószínűsíthető, hogy felhagynak az illegális tevékenységgel, ha maguk is úgy érzik, ártanak az iparágnak.

Általában nagyobb városokban élnek és az új technológiák korai felhasználói. A felmérést több mint 6000, 7 és 84 év közötti emberrel végezték el, hogy tanulmányozzák azok életvitelét, akik zenekét vagy filmeket töltenek le illegálisan az internetről. Általánosságban egy ember 2900 zenei fájlt vagy 90 filmet töltött le.

„Érdekes azt látni, hogy egy ember, aki nagy mennyiségben tölt le illegálisan filmeket, továbbra is fizet a moziba járásért, sokkal nagyobb mértékben, mint a zeneletöltők körében tapasztalható.” – fejtette ki Dr Cox. „Mindazonáltal nem meglepő, hogy mindkét típusú letöltő esetében fiatalabb férfiakról beszélünk. Nekik megvannak a szükséges kompetenciáik, motivációjuk és felszerelésük hogy nagy mennyiségű letöltést végezzenek minden hónapban.”

A felmérés eredménye azt mutatja, a jellemzők nemcsak az amerikai vagy angol letöltőkre vonatkoznak, a jelenség világszinten nagyon hasonló ehhez.



Hozzászólások

comments powered by Disqus