SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Élő közvetítések és virtuális valóság felé nyit a YouTube

Dátum: 2016-08-22 13:08:26   |  érdekes
Szerző: doga
A videomegosztó a piacvezető pozícióját számos új ajánlattal biztosítaná be.

Neal Mohan, a YouTube vezető termékmenedzsere kijelentette, hogy a következő 12 hónapban a termékinnovációkra összpontosítanak. A platformra a felhasználók világszerte percenként 400 óra videót töltenek fel. A portál ugyanakkor nem szeretne csak ezekre a felvételekre építeni, hanem egyre több élő streamajánlatot is kínál azért, hogy a nézők gyakrabban és elsősorban hosszabb ideig tartózkodjanak rajta. Mindez nagyobb reklámbevételeket is generál. 

Mohan kiemelte, hogy a növekedés ezen a területen különösen nagy, a megtekintett közvetítések száma évről-évre 80 százalékkal nő. Mindez elsősorban a 360 fokos technológiának köszönhető, amely - kombinálva a 3D-képmegjelenítéssel - nagyon sikeresnek bizonyult például az élő koncertközvetítések kapcsolatban. A hirdetők pedig készek arra, hogy a különleges ajánlatokért magasabb árat fizessenek. A virtuális valóság trendből is profitál a YouTube. Az oldalain már lehívható a virtuális valóságtartalmak legnagyobb katalógusa, és a Pokémon Go kapcsán számos olyan videó található meg a platformon, amelyek vagy elmagyarázzák a játékot vagy látható rajtuk, hogy mások miként játszanak a játékkal.

A YouTube a Gamescom konferencián egy új játékalkalmazást is bemutatott, amely a felhasználók számára még egyszerűbbé teszi, hogy megleshessék, hogyan játszanak a profi játékosok és élő chatben akár kérdezhessenek is tőlük. Ez az ajánlat is azt célozza, hogy az embereket minél tovább a honlapon tartsák. Mohan rámutatott, hogy a piac nagy, hiszen csak Németországban több mint 30 millió „játékos” van. Az Alphabet a Zürichben lévő centrumában több mint 1800 szakembert foglalkoztat. Ez a konszern legnagyobb fejlesztőközpontja az Amerikai Egyesült Államokon kívül, több száz szoftverfejlesztő és programozó kifejezetten a YouTube számára dolgozik.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus