SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Magyarországra érkezett a világ első LG CURVED OLED TV-je

Dátum: 2013-11-15 20:53:06   |  érdekes
Szerző: dorka
Az LG Electronics (LG) Magyarországon is bemutatta a világ első ívelt kijelzős OLED tévékészülékét, az LG CURVED OLED TV-t.

"A világ első ívelt OLED TV-jének magyarországi bevezetése hatalmas lehetőség számunkra, hogy a hazai piacon is megmutassuk a felhasználóinknak az LG fejlesztés iránti elkötelezettségét. Míg az ULTRA HD TV a felbontás terén, a CURVED OLED TV a tévétechnológiában és a formatervezésben képvisel jelentős mérföldkövet — mondta el Chan Lee, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai értékesítési vezetője.  — Annak ellenére, hogy összességében stagnál a kereslet a globális televíziópiacon, várakozásaink szerint mind az OLED, mind pedig az ULTRA HD szegmensben gyors bővülés várható a következő években. 2015-re a televíziópiac 1-3%-át az OLED technológiájú televíziók teszik majd ki, amelyek harmadát előrejelzéseink szerint Európában és a Független Államok Közösségében értékesítik majd. Az ULTRA HD technológia esetében pedig még erőteljesebb bővülést várunk az elkövetkező két évre.”— tette hozzá.

A CURVED OLED TV lágyan ívelt kijelzőjének hála a képernyő minden egyes pontja azonos távolságra helyezkedik el a néző szemétől, kiküszöbölve a széleknél tapasztalható torzulást és a kép részletgazdagságának csökkenését. Az ívelt forma ezáltal egy teljesen új és egyedi képélményt hoz létre a betekintési szögtől függetlenül. A forradalmian új kialakítás a két és a háromdimenziós tartalmaknál egyaránt érezteti pozitív hatását.  

LG_CURVED_OLED_TV (1)

Az OLED kijelző sajátossága, hogy nincs szükség háttér-megvilágításra, hanem maguk a pixelek bocsátanak ki fényt, teljesen más módon állítva elő a képet, mint a hagyományos megjelenítők. Ez amellett, hogy gyakorlatilag nullára csökkenti a reakcióidőt, és papírvékony kialakítást engedélyez, lehetővé teszi a képernyő meghajlítását is.



Címkék: LG hajlított OLED TV 

Hozzászólások

comments powered by Disqus