SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Már elérhető a Samsung nyílt forráskódú HbbTV Media Playere

Dátum: 2016-09-21 12:42:24   |  érdekes
Szerző: doga
A HbbPlayer segítségével a fejlesztők teljesíthetik a HbbTV szabvány alkalmazásigényeit.

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a HbbTV (Hybrid broadcast broadband TV) szabványhoz készült médialejátszója nyílt forráskódú projekt formájában elérhető lesz a github nyíltforráskód-fejlesztő közösségi oldalon, HbbPlayer néven. A lejátszó segítségével a műsorszolgáltatók és alkalmazásfejlesztők egy olyan platformon tesztelhetik és érvényesíthetik a HbbTV alkalmazásokat, amely bármely, a HbbTV 1.5-ös szabvánnyal kompatibilis tévén alkalmazható.

A HbbTVegy globális kezdeményezés, amelynek a célja az összekapcsolt tévékészülékek, settop boxok és többképernyős eszközök segítségével a szórakoztató szolgáltatások sugárzásának és szélessávú közvetítésének összehangolása.”* Az új projekteket indító műsorszolgáltatók és alkalmazásfejlesztők gyakran ütköznek abba a nehézségbe, hogy az általuk használt eredeti kód nehezen feleltethető meg a HbbTV szabvány követelményeinek. Egyes fejlesztők számára a teljesen átjárható HbbTV médialejátszó alkalmazások fejlesztése is problémát jelenthet. A HbbPlayer mindkét problémára megoldást kínál.

Ezzel a kezdeti kiadással a HbbPlayer támogatja a HbbTV 1.5-ös szabvány szolgáltatásait, és alapot biztosít a HbbTV 2.0.1-es szabvány követelményeinek megfelelő további fejlesztésekhez. A HbbPlayer az élő és igény szerinti tartalmak folyamatos közvetítésére szolgáló DVB-DASH formátumot, valamint a HTTP-alapú progresszív letöltést is támogatja, amely olyan speciális funkciókat tartalmaz, mint a trükkös lejátszás vezérlése vagy az időeltolódás.

A HbbPlayer még az idén tervezi kiterjeszteni a támogatást a DASH-alapú tartalmak HbbTV szabványnak megfelelő feliratozására is, ami a kisegítő lehetőségek és szolgáltatások korszerű és hatékony támogatása által lehetővé teszi majd a fejlesztők számára az általuk kezelt tartalmak körének és funkcióinak kibővítését.

„A Samsung felismerte az új HbbTV alkalmazások piaci bevezetésében rejlő komoly kihívásokat. Reméljük, hogy a most kibocsátott, nyílt forráskódú médialejátszónk segít csökkenteni a műsorszolgáltatók és alkalmazásfejlesztők által munkával töltött időt és az új alkalmazásokkal kapcsolatos problémák számát” ­ mondta Miyoung Yoo, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők üzletágának alelnöke. ­ „Reményeink szerint a HbbTV-vel foglalkozó közösség az általunk fejlesztett HbbPlayer lejátszót további HbbTV alkalmazások létrehozására és tesztelésére használja majd, és együttműködik velünk egy hatékonyabban integrált, magasabb teljesítményű HbbTV rendszer kifejlesztésében.”

A HbbPlayer a https://github.com/Samsung/HbbPlayer weboldalon érhető el.

* A HbbTV weboldal (http://hbbtv.org/overview/) alapján

Doga

Forrás: Samsung / Splendidea CommunicationsCímkék: Samsung HbbTV 

Hozzászólások

comments powered by Disqus