SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Már London Európa startup-fővárosa

Dátum: 2016-08-18 14:41:58   |  érdekes
Szerző: doga
A brit metropolisz Berlint taszította le a képzeletbeli trónról.

Az Ernst & Young pénzügyi tanácsadócég tanulmánya szerint Európa jelenlegi startup-fővárosa London, amelynél a befektetési összeg 1,3 milliárd eurót tett ki. A második helyen - 1 milliárd eurós befektetéssel - Stockholm található, míg a harmadik Párizs (673 millió euró) és csupán a negyedik helyen szerepel Berlin (520 millió euró).

Nem csupán a német főváros csúszott vissza, hanem a német startupok is, amelyek az első félévben sokkal kevesebb támogatást szereztek a finanszírozási körökből. Az összérték közel 2 milliárd euróról 957 millió euróra mérséklődött. Ugyanakkor ezzel párhuzamosan 60-ról 249-re emelkedett a finanszírozási körök száma. Az adatok az Ernst & Young startup-barométeréből származnak és az európai kockázatitőke-befektetések elemzésein alapulnak.

Peter Lennartz, az Ernst and Young partnere azt emelte ki, hogy minél több vállalatalapításra kerül sor, annál nagyobb az esélye annak, hogy unikornis startupok is létrejöhetnek - különösen a digitális területeken. Az unikornis startupok egymilliárd dollárt vagy annál többet érnek.

Európa tekintetében a kockázatitőke-befektetések összértéke 4 százalékkal csökkent és 7 milliárd dollárról 6,4 milliárd euróra esett vissza, ezzel szemben a finanszírozási körök száma 40 százalékkal, 1113-ra nőtt. Az élen Nagy-Britannia van, amelynél a teljes befektetési összeg 2,2 milliárd eurót tett ki. Ez mindenekelőtt a Skyscanner brit repülőjegy kereső-szolgáltatásba és az ír Future Finance Loan invesztált pénzeknek (177 millió euró, illetve 154 millió euró) köszönhető. A második helyen Svédország (befektetett összeg: 1 milliárd euró) található, ami elsősorban a Spotify sikerének köszönhető.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Startup IT 

Ezt olvasta már?

A VB-n is szigorít a FIFA

Hozzászólások

comments powered by Disqus