SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Megjött a Windows 10 évfordulós frissítése

Dátum: 2016-08-04 18:15:44   |  hír
Szerző: doga
Az új operációs rendszerhez érkező első átfogó csomag nem csupán pozitívumokat tartalmaz.

A Windows 10 évfordulós, „Anniversary” frissítése mostantól elérhető és számos változást hoz magával. Ezek közé tartoznak a Cortana és az Edge fejlesztései, valamint az új biztonsági funkciók, amelyek például segítik elválasztani egymástól a vállalati és a személyes adatokat. A kézírást feldolgozó Windows Ink is a csomag része. Az Ink célja a monitorra ragasztott cetlik, a dokumentumok mellé firkált megjegyzések, illetve a tanulók által lejegyzett egyenletek kiváltása és feldolgozása. A fejlesztők külön figyeltek arra, hogy magas kontrasztnál jobb legyen a vizuális megjelenítés és a billentyűzetes navigáció. Ez az első frissítés a július 29-én lezáruló ingyenes korszak után.

A számos hasznos módosítás mellett akadnak bosszantó változtatások is. Az egyik ilyen például, hogy a Microsoft alkalmazásajánlásait nem lehet kikapcsolni. Mindez azt jelenti, hogy a Start menüben meg fognak jelenni a Windows Store kínálatából letölthető egyes programok reklámjai. A felhasználók eddig ezeket kikapcsolhatták, a frissítőcsomag feltelepítését követően viszont erre már nem lesz módjuk. A Microsoft közölte, hogy ezek személyre szabott ajánlások, ami azt jelzi, hogy az emberek magatartását és a szoftverhasználati szokásait egyaránt elemzi a konszern. E gyakorlatnak köszönhetően a társaság hasonló alkalmazásokat ajánlhat a felhasználóknak. Az is sokaknak bosszantó lesz, hogy szintén nem lehet kikapcsolni a Windows tippeket.

Azok sem járnak jobban, akik eddig a Windows 10 Pro verziót használták és eddig kikapcsolták a hirdetéseket. A jövőben erre már nem lesz lehetőségük, csak akkor, ha az Enterprise kiadásra váltanak. Vagyis, aki nem akar reklámokat nézni, az kénytelen lesz a Windows 10 Enterprise változatra váltani, amelyen továbbra is minden reklámot és alkalmazásajánlást deaktiválni lehet.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Windows 10 Microsoft 

Hozzászólások

comments powered by Disqus