SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Használhatatlan webkamerákat hozott a Windows 10 évfordulós frissítése

Dátum: 2016-08-25 15:46:27   |  érdekes
Szerző: doga
Néhány millió felhasználónak komoly bosszússágot okozott a csomag megjelenése.

A Windows 10 évfordulós frissítése augusztus 2-án jelent meg és számos változást hozottmagával. Ezek közé tartoznak a Cortana és az Edge fejlesztései, valamint az új biztonsági funkciók, amelyek például segítik elválasztani egymástól a vállalati és a személyes adatokat. A kézírást feldolgozó Windows Ink is a csomag része. Az Ink célja a monitorra ragasztott cetlik, a dokumentumok mellé firkált megjegyzések, illetve a tanulók által lejegyzett egyenletek kiváltása és feldolgozása. Ez az első frissítés a július 29-én lezáruló ingyenes korszak után.

A csomag megjelenése után több millió felhasználó webkamerája vált egyik pillanatról a másikra használhatatlanná. Különösen azokat érinti a probléma, akik a Skype VoIP-szoftvert használják, de más videoalkalmazások is lefagyhatnak vagy összeomolhatnak. Mindez arra vezethető vissza, hogy a Microsoft már nem teszi lehetővé az USB-s webkamerák esetében az MJPEG vagy H.264 szabványban kódolt adatfolyamok használatát. Az egyetlen támogatott tömörítési formátum a YUY2.

Ez a fejlesztők döntése volt. A jelenlegi helyzet számos modellt érint, köztük van a Logitech C920, amely meglehetősen elterjedtnek számít. Az ügy miatt a támogatási fórumokban nem csupán magánszemélyek, de vállalatok is kifejezték a véleményüket, ugyanis alkalmazásaik a frissített operációs rendszer miatt gyakorlatilag használhatatlanná váltak. Az egyik cégvezető például azt írta, hogy egy évek óta működő termékük volt és most több millió boldogtalan felhasználójuk van, akik a frissítés óta nem tudják alkalmazni a megoldást. Egy másik bejegyzésben arról volt szó, hogy a Windows 10-est nem kellene frissíteni, vagy át kellene váltania a Mac OS operációs rendszerre.

A Microsoft egyik fejlesztője, Mike M., a Windows Camera Team munkatársa is jelentkezett és jelezte, hogy lesz egy javítás, amely szeptembertől lesz elérhető. Addig marad az embereknek a várakozás és a bosszankodás.

Doga

Forrás: www.sg.huCímkék: Windows 10 Microsoft 

Hozzászólások

comments powered by Disqus