SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Megszűnik az AustriaSat Magyarország műsorszolgáltatása.

Dátum: 2016-03-01 08:44:47   |  hír
Szerző: postatib
A cég tulajdonosainak közleménye szerint 2016. április 30-i hatállyal megszünteti a magyarországi műholdas televízió és -rádió műsorterjesztés előfizetői szolgáltatásait.

Az AustriaSat, a korábbi HelloHD előfizetői bázisára alapozva 2014. márciusában indult. Az azóta eltelt szűk két esztendő alatt nem tudta jelentősen bővíteni az előfizetői számát, így borítékolni lehetett ezt a bejelentést.

Nagy veszteség nem éri a nézőket, hisz bőséges a hazai kínálat szolgáltatókból. 
A UPC Direkt-el egyébként megállapodást kötöttek, így a meglévő Austriasat nézők kedvezményes konstrukcióban válhatnak UPC előfizetőkké.

Valószínűleg ez nem lesz túl nagy biznisz a UPC-nek, mert bár jogilag tilos, de sokan mégis külföldön használják az Austriasat szolgáltatást. Mivel az Eutelsat műhold lefedettsége jóval nagyobb területre terjed ki, mint a UPC által használt Thor-é, így sokakanak megszűnik a magyar csatornák műholdas vételi lehetősége. Az külföldi előfizetők nagy része a fentiek miatt valószínűleg átnyergel a gomba módra szaporodó valamelyik kis IPTV szolgáltatóhoz, vagy a stabil és jogszerű háttérrel működő IPTV Hungary-hez, ezáltal kicsit megpezsdítik az IPTV-s készülékek iránti keresetet is.



Címkék: Austriasat UPC IPTV 

Hozzászólások

comments powered by Disqus