SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Miért érdemes kilátogatni az ECEBE műholdas és kábelTV-s kiállításra?

Dátum: 2012-09-04 21:42:32   |  
Az ECEBE mindenki számára tartogat újdonságokat és meglepetéseket, összeszedtük, miért, többek között milyen kiállítók és milyen termékek miatt érdemes minél előbb regisztrálni, és ellátogatni a kiállításra. Az interneten regisztrálóknak a belépés ingyenes!

Azok számára, akik érdeklődnek a műholdas és kábeltelevíziós vételi technika újdonságai, legújabb vívmányai iránt, szeptemberben kitűnő lehetőség kínálkozik. Az év legizgalmasabb kábeltévés és műholdas témájú szakkiállítása, az ECEBE szeptember 17. és 19. között kinyitja kapuit a nagyközönség előtt. Jó hír, hogy az interneten előzetesen regisztrálok számára a belépés ingyenes, a helyszínen a belépés 2000 forint. Hogy mire számíthatunk a kiállításon? Számos hazai és külföldi cég vonultatja fel újdonságait, így a látogatók megismerhetik a legújabb generációs vevőkészülékeket, antennákat, mérőműszereket, szolgáltatásokat, és még sorolhatnánk, emellett pedig a jelen lévő szakemberektől kérdéseikre is választ kapnak.

 
Digitalizáld a világod! – buzdít a TechniSat, a luxemburgi központtal rendelkező cégcsoport. Török Zoltán, a TechniSat Digital Hungary Kft. értékesítési vezetője  elmondta, hogy a kiállításon a cég legújabb digitális műholdas és kábeles dekóderei egészen biztosan jelen lesznek. Az alapkategóriás készülékek is az energiatakarékosság jegyében készültek, ilyen például a DIGYBOXX HD CX névre keresztelt kábeltelevíziós vételre tervezett HD-s dekóder, Conax kártyaolvasóval. A set-top-box HDMI csatlakozóval és USB porttal felszerelt, zenehallgatásra és képnézegetésre is alkalmas, és ha egy külső merevlemezt csatlakoztatunk hozzá, digitális videó rögzítő és időeltolásos funkcióit is kihasználhatjuk. Az említett alapdoboznál jóval nagyobb tudást rejt magában a műholdas vételhez kifejlesztett TechniStar S3+ HD-s dekóder, amely kis doboza ellenére mindent tud, ami az internetezéshez kellhet. Segítségével a felhasználó szabadon szörfölhet a világhálón, és olyan különböző interaktív szolgáltatásokat is igénybe vehet, mint a média centerek és a filmmegosztó portálok. Az FTA, azaz ingyenesen fogható csatornák vétele mellett a beépített kártyaolvasója segítségével Conax és Nagra kódolású műsorok megtekintésére is lehetőséget ad.
 
 
 
 
Nem a Technisat az egyetlen világmárka, amely képviselteti magát az eseményen, hiszen az Invacom vagy Inverto mellett, hogy csak néhány emeljünk ki a nagy nevek közül, a SPAUN is részt vesz a kiállításon. A SPAUN Electronics multiswitcheit és erősítőit évek óta sikerrel használják, ezt bizonyítják a milliós eladások. Marcel Thunig a Spaung üzletfejlesztésért felelős szakembere elmondta, a cég úgy gondolja, hogy a mérőeszközök egyre fontosabbá válnak az analóg műholdas jelek lekapcsolásával, ezért egész sor mérőeszközt fejlesztett ki. A bemutatásra kerülő újdonságok sorában többek között fejállomásokat, multiswitcheket, modulátorokat találunk. Az új BluBox 16 PAL fejállomás izgalmas megoldást nyújt otthonok, valamint kisebb vendégházak számára. Könnyű működtetni, kiváló az ár-érték aránya, és számos alkalmazási lehetőség előre be van programozva rajta.
 
 
 
 
Az Engel Axil S.L. egy spanyol gyártó, melynek termékei Dél-Amerikától Hong Kongig a világ számos pontján jelen vannak, és már hazánkban is kaphatók. A cég export értékesítéssel foglalkozó munkatársa, Guillem Rio beavatott, mire számíthatunk az ECEBE-n; egészen biztosan megismerhetjük az Engel fejállomások, földi antennák, erősítők és TV-k közül a legújabbakat. Utóbbi kifejezetten érdekes, mert a cég a spanyol digitális átállás után kezdett csak bele a televíziógyártásba, az ok egyszerű, csökkent a vevőkészülékek utáni kereslet. Az EVERLED névre keresztelt televíziók 19”, 22” és 32”-es méretben kaphatók, különlegességüket a BrainBox névre hallgató Engel szabadalom adja. A válság idején TV vásárlásnál nem utolsó szempont, ha hosszú távon gondolkodhatunk. A szabadalomnak hála egy technológiaváltás esetén nem kell eldobnunk az egész készüléket, mindössze kicserélni a hátlapja mögött található modult, így pénzt spórolhat a vásárló.
 
 
 
 
A P-Sat Hungary Kft. az Amiko és a Synaps márkák újdonságaival érkezik a kiállításra. Posta Tibor, a Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a bemutatásra kerülő Amiko Alien 2-es készülékek különlegessége, hogy egyszerre két operációs rendszer fut rajtunk, és a felhasználó választhat, hogy a gyári Spark, vagy a Dreamboxokról ismert Enigma operációs rendszert futtatja a dekóderen. A készülék 3 tuneres változata 2 műholdas, és egy hibrid, azaz digitális kábeles / földi digitális tunerrel rendelkezik. A sorozat tagjai a legkülönfélébb internetes funkciókkal is rendelkeznek. Az Alienek mellett a cég többek között a Synaps legújabb kábel TV-s boxát is magával viszi az expóra, ami egy PVR (videórögzítési) és multimédiás funkciókkal is ellátott készülék. Lehetőséget ad különböző videófájlok lejátszására, képnézegető alkalmazására, ráadásul beépített kártyaolvasójának hála a legtöbb hazai kábelszolgáltató rendszerében használható.
 
 
A magyar kiállítók között találjuk a Partner Cable Zrt.-t is, amely, mint a neve is mutatja, elsősorban kábelkereskedelemmel foglalkozik. Kiss Gábor (Értékesítés és beszerzés, optikai kábelek és rendszertartozékok) a Partner Cable-től elmondta, hogy optikai kábelek, rézkábelek, speciális ipari felhasználású kábelek és vezetékek, műszerek, a szereléshez szükséges eszközök, és passzív szerelési anyagok képezik a cég termékskálájának alapját, és ezekbe a kiállításon is betekintést nyerhetünk.
 
 
 
A Triax Kft. élén augusztus elseje óta új ügyvezető áll, Cziffra Gergely, aki két terméket is az expóra látogatók figyelmébe ajánl. Az egyik az S-HD10 névre hallgató digitális műholdvevő szabadon vehető adásokhoz. Az MPEG4-es HDTV dekóder HDMI kimenettel és USB csatlakozóval van felszerelve, rendelkezik magyar menüvel, és mindennel, amit egy ilyen dekódertől elvárhatunk (elektronikus műsorújság, gyerekzár, időzítő stb.). Külső merevlemez csatlakoztatása esetén a műsorok rögzítésére, időeltolásra is van lehetőség. A másik termék a szakmabeliek számára izgalmas, a Triax TDX fejállomás. A TDX egy újfajta technológiát, a pool technológiát alkalmazza, amelyről nagyon röviden annyit, hogy a bedigitalizált jeleket bedobja a medencébe (pool), ebben úszkálnak a csatornák, a végén található kimeneti modulok pedig kihorgásszák a medencéből a kívánt csatornákat. Akinek felkeltette érdeklődését a téma, az ECEBE-n közelebbről is megismerheti azt.
 
Az ECEBE tehát bővelkedik újdonságokban és hasznos információkban, a kiállítás a televíziós vételi technikával foglalkozó szakemberek számára éppúgy érdekes és hasznos lehet, mint a rádióamatőrök, vagy épp átlagemberek számára. Azt is elárulhatjuk, hogy a kiállító cégek akciókkal is készülnek az eseményre. Találkozzunk az ECEBE-n!

 REGISZTRÁLJON EGYSZERŰEN MOST: ITT

 



Ezt olvasta már?

Véget ért az ECEBE

Hozzászólások

comments powered by Disqus