SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Milyen technológiai újdonságokra számíthatunk 2015-ben?

Dátum: 2014-07-24 14:48:21   |  érdekes
Szerző: dorka
Már most lehet regisztrálni a 2015 elején megrendezésre kerülő CES fogyasztói elektronikai vásárra, amelyet minden évben lélegzetvisszafojtva vár a szakma, és már hónapokkal előtte megindulnak a találgatások, vajon mire lehet számítani az adott évben.

A Techradar összeszedte, mi az, ami várható, és mi, amit inkább szeretnénk.

Televíziós innovációk a kanyarokon és görbéken túl

Már tudjuk hajlítani a képernyőt, de minek? A 2014-es bemutatók az LG és a Samsung részéről a minél nagyobb, minél vékonyabb és minél hajlítottabb tévékről szóltak, de tényleg szüksége van a nézőknek ezekre a képernyőkre? Ha a piacot nézzük, a válasz egyértelműen nem. Igen, lenyűgözően és futurisztikusan festenek a bemutatótermekben, de hazaérve szinte senki sem gondolja úgy, hogy jó lenne venni egyet. A hajlított csodák helyett a nagyközönség inkább több ultra HD tartalmat szeretne, és otthonra is elérhető rendszert.

Az ultra HD, azaz 4K televíziók árainak csökkenése

Ha az ultra HD felbontású tévéket tényleg a nappalikban szeretnék látni a gyártók, akkor a 2015-ös CES kiváló alkalom arra, hogy elkezdjék az árak csökkentését. Azt elérni, hogy szélesebb rétegek számára is elérhető legyen a technológia még évekbe telik, így az első lépéseket ideje megtenni. És természetesen a tartalomról is gondoskodni kell.

valve400

Steam Machines

Steam Machines

Vadonatúj, erős, nappalikba, játékra szánt hardverek. Egyértelműen a látogatók kedvence volt idén év elején a Valve és partnereinek bemutatója, a hardver jelenleg tesztelés alatt áll, és megvásárolhatóvá csak jövőre válik majd. A CES 2014-en13 gyártó mutatta meg steam kontroller elképzeléseit a Valve ötlete alapján, és a nagyérdemű alig várja, hogy 2015-ben konkrét elérési dátumokkal és árakkal is találkozzon majd.

Samsung tabletek, LG és Huawei okostelefonok

A Samsung újabb és újabb tabletekkel rukkol majd elő, kérdés, hogy mekkora érdeklődés övezi majd ezeket. Az LG régóta nem mutatott semmi különlegeset az okostelefonok terén, így várhatóan jövőre fog, a Huawei pedig az amerikai piacra szeretne betörni, így újdonságaival elsősorban azt célozza majd meg.

Forrás: techradar.com



Hozzászólások

comments powered by Disqus