SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Minden vezeték nélküli funkció egy antennában

Dátum: 2016-07-11 14:33:53   |  érdekes
Szerző: doga
A fejlesztésből a gyártók és a felhasználók egyaránt profitálhatnak.

Smart Antenna Technologies (SAT) nevű brit startup egy olyan többfunkciós antennát fejlesztett ki, amely egyaránt támogatja az LTE, a WLAN, a Bluetooth, a GPS és a WiGig szabványokat, ráadásul kiküszöböli az egyes jelek közötti interferenciákat.

A vállalkozást 2013-ban alapították, a Birminghami Egyetemből szervezték ki, és eddig összesen 3,3 millió fontot sikerült összegyűjtenie a befektetőktől. Alapítója, Sampson Hu Kínából származik, és ő fejlesztette ki a technika alapjait, amikor még doktorandusz volt a brit egyetemen. Célja az volt, hogy az antenna beépíthető legyen okostelefonokba, táblagépekbe, notebookokba, de később akár okostelevíziókba és hálózatba kötött járművekbe is, továbbá kapcsolódhasson a dolgok internetéhez.

Jelenleg a notebookoknál külön antennákat kell alkalmazni, hogy ne alakuljanak ki frekvenciazavarok. Amennyiben a készüléknek fémháza van, úgy az antennát nem lehet a kijelzőhöz vagy az alaplapra építeni, ez pedig erősen behatárolja a gyártók lehetőségeit. Elvileg egy hely marad a WLAN-modulnak és egy a 3G- vagy LTE-antennának. Amikor pedig a hagyományos antennák egymás mellett vannak, akkor csökken a hatékonyságuk és nő a fogyasztásuk. Az új antennában sikerült minden fenti rendszert ötvözni.

Colin Tucker, az Orange korábbi technológiai vezetője és a 3 nevű mobilszolgáltató alapító-vezérigazgatója szerint lehetséges lehet az antenna nagy darabszámban való nagy-britanniai gyártása, ez pedig komoly exportbevételeket jelentene az országnak. A startup jelenleg is tárgyalásokat folytat azzal kapcsolatban, hogy a terméket a Sony helyi technológiai központjában gyártsák. Ez Wales déli részén található és beszállítóként nagy értékű kamerarendszereket szerel össze, valamint a Raspberry Pi miniatűr számítógép különböző változatait gyártja.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Smart Antenna LTE 3G 

Hozzászólások

comments powered by Disqus