SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Növeli a chipek funkcióbiztonságát az Intel

Dátum: 2016-04-08 18:54:58   |  érdekes
Szerző: doga
Egyre gyakoribb napjainkban a valós idejű adatok alapján végzett automatizált cselekvés, például egy autó önálló beparkolása.

Az Intel megvásárolta a Yogitech nevű céget, amelyet 2000-ben alapítottak, és amelynek székhelye Pisa mellett található. Az olasz vállalkozásnak kirendeltségei vannak Milánóban és Tokióban, s egy olyan szabadalommal rendelkezik, amely a faultRobust nevű technológiára épül. Ez utóbbi segítségével biztosítható, hogy egy önállóan közlekedő autóba vagy gépbe beépített chip ne okozzon katasztrófát.

Ken Caviasca, az Intel „dolgok internete” csoportjának alelnöke kiemelte, hogy a funkcióbiztonság már napjainkban is fontos szempont például a vezetőket segítő eszközökben, vagy azokban az IT-rendszerekben, amelyek a különböző berendezéseket, illetve az épületeket, a gyárakat és más létesítményeket vezérlik. Létfontosságú ezen megoldások zökkenőmentes működése. Az Intel becslései alapján 2020-ban a dolgok internetéhez kapcsolódó készülékek körülbelül 30 százaléka igényli majd a funkcióbiztonságot.

A két fél nem hozta nyilvánosságra a vételárat, de a TechCrunch arról írt, hogy különböző befektetők – köztük Pisa kereskedelmi kamarája – legfeljebb hárommillió dollárt invesztáltak a cégbe, ennek alapján a vételár kevesebb, mint tízmillió dollár lehetett. A Yogitech ügyfele többek között a Texas Instruments, a Toshiba, a Renesas, a Fujitsu, az ST Microelectronics, a Bosch, a Denso, míg az üzleti partnerek között megtalálható az ARM és az Infineon.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Intel Yogitech 

Ezt olvasta már?

Drágulnak a PC-k

Hozzászólások

comments powered by Disqus