SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

OE24.tv – indul Ausztria első hírcsatornája

Dátum: 2016-09-26 13:53:58   |  hír
Szerző: doga
Az első osztrák hírtelevízió szabadon fogható az Astra keleti 19,2 fokos pozíciójából.

Országos, részben ingyenes napilap, egy egész online portfólió és több tartományban is elérhető rádió után indul az Österreich-csoport új projektje: Ausztria első valódi hírcsatornája, az oe24.TV. A csatorna Ausztria és a világ legfontosabb híreit szállítja, az ország legmodernebb newsroom-jából.

Az új csatorna tudósítói és munkatársai a hét minden napján, 24 órában közvetítenek majd, a témák között politika, világtörténések, sport, időjárás, közlekedés, celebvilág, és életmód is szerepel, de ez természetesen csak töredéke annak, amit egy országos hírcsatorna nyújthat. A hírszolgáltatásban partnerük a CNN lett: a világ egyik legnépszerűbb hírcsatornája biztosítja majd a nemzetközi tudósításokat, legyen szó rendkívüli híradásokról, vagy bármilyen fontos eseményről, ami a világban történt.

A műsorrendben minden nap 7 órától 9 óráig a Morgen-Show jelentkezik, amely természetesen egy ébresztőműsor lesz, sok hírrel és színes információval. 9-től 12 óráig a Live-Show című blokké a műsorsáv, élő közvetítésekkel különböző sajtóeseményekről, valamint az aktuális híreket és történéseket elemző stúdióbeszélgetésekkel. 12-14 óra között a nézők a Mittags-Showt követhetik figyelemmel, amelyben életmódbeli kérdések és a nap témái lesznek a középpontban. 14:00 és 17:00 óra között jelentkezik a Facebook-Show, a közösségi médiában épp pörgő témákkal. 17 órától 20:15-ig a News- und Society-Show tart majd, a nap legfontosabb híreivel, részletes híradókkal, illetve a celebvilág történéseivel. 20:15-től főműsoridőben a napi Best of, valamint esti beszélgetések lesznek képernyőn.

Az oe24.TV Ausztriában minden platformon elérhető lesz, műholdon az Astra 19,2°-n kódolatlanul, ez Magyarországról is korlátozások nélkül követhető, földfelszíni sugárzásban, Ausztriában DVB-T2 rendszerben (kódoltan),  osztrák kábelhálózatokon, valamint az oe24.TV mobilalkalmazásban, illetve a www.oe24.tv oldalon (Magyarországról trükközni kell, a hírcsatorna nézéséhez proxy-ra lesz szükség, reméljük, ez később változni fog).

A hírcsatorna indulását hatalmas reklámkampány előzte meg, országszerte mindenfelé óriásplakátok és fényreklámok hirdetik az új tévécsatornát. Nem is csoda, Ausztriának ugyanis eddig nem volt független hírcsatornája. Az N24 német hírcsatorna ugyan május óta jelentkezik ausztriai mutációval is, ez azonban nem nevezhető igazi osztrák hírcsatornáknak.

Az első héten főműsoridőben, azaz 20:15-től már a legérdekesebb témákkal várják a nézőket: Hétfőn Eva Glawischnig, a Zöldek, és Hans Christian Strache, a Szabadságpárt elnöke vitázik majd. Kedden Clinton és Trump vitáját közvetítik, szerdán Norbert Hofer, csütörtökön Alexander Van der Bellen szövetségielnök-jelöltek interjúja lesz képernyőn, pénteken pedig Richard Lugnerről szól majd a kiemelt műsorsáv.

Az OE24.tv részletes vételi paraméterei:

  • műhold: Astra, keleti 19,2 fok
  • frekvencia: 11,273MHz
  • szimbólumarány: SR 22000
  • hibajavítás: FEC 3/4
  • moduláció: DVB-S2

Doga

Forrás: www.ikvahir.eu



Címkék: OE24.tv Astra 

Hozzászólások

comments powered by Disqus