SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Online videókölcsönzők vs. kábel TV

Dátum: 2014-04-26 18:22:58   |  érdekes
Szerző: dorka
24 000 amerikai háztartást figyelembe véve jutott arra egy kutatás, miszerint az online videómegosztókra regisztráltak esetében háromszor annyi az esély, hogy nem fizetnek elő televíziós csomagra, mint egy átlagos családban.

Az Experian Marketing Services rámutatott, hogy 2013-ban a megkérdezettetek 6,5%-a nem rendelkezett televíziós előfizetéssel, és ez a szám 2010-ben 4,5% volt. A Netflix előfizetői viszont ebben a körben 12,7%-ról 18,1%-ra nőttek.

„Úgy vizsgáltuk a kábel TV-vel történő szakítást, mint egy trendet az elmúlt években, de nem láttunk jelentős elmozdulást, mert nagyon kicsi volt a kör, akiket ez érintett.” – magyarázza John Fetto szenior marketing menedzser. „Mostanra olyan dologgá vált, amit az emberek ténylegesen tesznek, egy olyan dologból, amelyről korábban csak a New York Times beszélt trendként.”

A felmérés szerint azok az emberek körében, akik nagyképernyős tévéjükön nézik az internetes filmmegosztókon keresztül a videótartalmat, háromszor nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem fizetnek kábeltévét. Azoknál, akik a telefonjaikon és tabletjeiken keresztül nézik ezt az internetes tartalmat, 1,5%-os ez az arány.

A kábel TV-előfizetés lemondásához a legvalószínűbb út az, ha a képernyőméret feláldozása nélkül válik elérhetővé az netes tartalom, mint amit a Netflix és Hulu kínál. Arról nem is beszélve, hogy a Netflix még idén Ultra HD tartalommal kívánja bővíteni kínálatát.



Hozzászólások

comments powered by Disqus