SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Quantum Dot technológia az LG-től

Dátum: 2014-12-17 09:41:00   |  érdekes
Szerző: dorka
Az LG a 2015-ös CES-en bemutatja bővülő tévékínálatának egyik kulcsfontosságú tagját, a Quantum Dot technológiával működő 4K ULTRA HD TV-t.

Az LG Quantum Dot technológiája 2–10 nanométeres félvezető nanokristályokkal működik, amelyek mérettől függően különböző színeket bocsátanak ki. A LED-háttérvilágítás előtti Quantum Dot réteggel jelentős javulás érhető el a színhűség és az általános fényerő terén.

Quantumdot TV400

A nanokristályok különlegesen élénk színeket bocsátanak ki, így a technológia tovább javítja az LG 4K ULTRA HD IPS  kijelzők eleve nagyszerű képességeit. Az új réteg a hagyományos LCD/LED TV-khez képest 30 százalékkal növeli az LG IPS-panelek színhűségét, amelyek már eddig is pontos színmegjelenítést és rendkívül széles betekintési szöget nyújtottak. A TV így rendkívül széles színterjedelem megjelenítésére képes, ami még elragadóbbá teszi a 4K felbontású tartalmakat. A környezetbarát technológiának hála az LG Quantum Dotos 4K ULTRA HD TV-je nem tartalmaz kadmiumot vagy egyéb mérgező nehézfémeket.

„A Quantum Dot technológia ragyogó, élénk színhűsége minden eddiginél magasabb szintre emeli a legújabb LG LCD TV-k képminőségét — mondta In-kyu Lee, az LG Electronics Home Entertainment Company vezető alelnöke és TV-monitor üzletágának vezetője. — Az LG 2015-ös termékkínálatának bővítése a Quantum Dotos 4K ULTRA HD TV-vel a díjnyertes OLED TV-k mellett irigylésre méltó pozíciót biztosít vállalatunk számára, hiszen az iparágban páratlanul sokoldalú TV-s technológiai megoldásokat nyújthatunk vásárlóinknak.”



Hozzászólások

comments powered by Disqus