SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Sat IP: a holnap technológiája

Dátum: 2012-10-19 14:00:23   |  érdekes
Egy újabb technológia, amely jelentősen megváltoztathatja a televíziós vételi szokásainkat. Egy olyan technológia, amely ismét egyszerűvé teheti az otthoni tévénézést.

A Sat IP lehetővé teszi, hogy minden eszköz egy műholdas vételi lehetőséggel rendelkező háztartásban, -azaz a számítógépek, laptopok, okostelefonok, tabletek, televíziókészülékek, médialejátszók, és konzolok-, műholdas jeleket fogjon. Röviden arról van szó, hogy a Sat IP műholdas jeleket továbbít minden IP infrastruktúrán keresztül, akár kábel használata nélkül is.

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, a Sat IP-t a SES, BSkyB és Craftwork (egy holland szoftvergyártó cég) együtt fejlesztette ki, és a vételt követően a DVB-S2 réteg eltávolításával a műholdas jelek IP jellé konvertálásával működik. Nem eszközspecifikus, ráadásul nyílt ipari szabványokon alapul.
 
 
Kép forrása: SES
 
Az érdeklődés a Sat IP irányába nagy gyorsasággal nő, és számos jó nevű ipari szereplő is csatlakozott már a partnerek közé. A nagyfokú érdeklődés nem meglepő, hiszen a szolgáltatók és felhasználók számára is számos előnyt ígér. Új és egyszerű módját nyújtja a több képernyőn történő televíziózásnak (multiscreen), és lehetőséget ad több új eszköz kifejlesztésére. A műholdas szolgáltatások új piacát nyitja meg, de a tradicionális vételi eszközökkel is összefér.
 
A nézőknek azért sem kell aggódniuk, ha a Sat IP technológiát használják, hogy külön díjakat szabnak ki rájuk, ha a fő televíziójukon kívül más eszközökön is fogni akarják a műholdas jeleket. A gyártók ennek érdekében egy sor új eszközt fejlesztenek ki. Pl. multiswitcheket, adaptereket, átjárókat, dvr boxokat, IP alapú hálózati elosztókat, utóbbiak a lakásoktól a kórházakig, szállodákig minden igényt kielégítenek majd. A technológia Németországban már megvetette a lábát.

Forrás: broadbandtvnews.com



Hozzászólások

comments powered by Disqus