SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Steve Jobs valószínűleg sosem akart Apple-tévét

Dátum: 2014-03-17 14:17:15   |  érdekes
Szerző: doga
Steve Jobs, az Apple legendás alapítója egy most megjelent könyv szerint sosem akart saját televíziót kifejleszteni. Az amerikai számítógépgyártó óriás belső életéről szóló írás cáfolja azokat az évek óta hallható spekulációkat, amelyek szerint Jobs konkrét terveket dédelgetett egy Apple-TV kifejlesztéséről.

Az Apple széles rajongótábora évek óta beszélt arról, hogy kedvenc márkájuk hamarosan elő fog állni egy televíziókészülékkel. Spekulációikat a szaksajtó ez irányú találgatásai is erősítették; a szakújságírók pedig Steve Jobs, az almás vállalat legendás alapítója állítólagos kijelentései alapján szőtték elméleteiket. Évekig tartotta magát tehát az az elmélet, hogy Jobs egy olyan televízió kifejlesztését tervezte, amely egyszerű kezelhetősége mellett felhős szolgáltatásokkal és a többi Apple-termékkel való átfogó kompatibilitással büszkélkedhet. Ezt a találgatást oszlatja el a „Haunted Empire: Apple After Steve Jobs” című amerikai könyv.

Yukari Iwatani Kane, a „Wall Street Journal” egykori újságírója, a könyv szerzője felidézi azokat a top 100-as találkozókat, amelyeken az Apple száz vezető alkalmazottja rendszeresen megvitatta a cég jövőjét érintő stratégiai kérdéseket. Utolsó ilyen találkozóján Steve Jobs egyik munkatársa érdeklődésére válaszolva állítólag nemleges választ adott arra a kérdésre, tervezi-e egy Apple-TV kifejlesztését. Véleménye szerint ugyanis a televíziós üzlet nem nyújtaná azt a haszonkulcsot, amely rentábilissá tenné a televíziók piacra dobását, ráadásul a kereskedelemben is túl lassan sikerülne felpörgetni a készülékek eladását.

Az Apple persze már évek óta jelen van a tévés szegmensben egy IP-alapú set-top-box készülékkel, amely kvázi Apple-TV-s szolgáltatásokat kínál felhasználóinak. Ezt a vállalat egyéb termékeihez képest viszonylag kis szegmenset Steve Jobs azonban mindig csupán egyfajta „hobbinak” tekintette. Az utóbbi időben ez a „hobbi” a vállalaton belül is egyre inkább a figyelem középpontjába kerül, miután 2013-ban közel tízmillió Apple set-top-boxot értékesítettek világszerte. Tim Cook, az Apple jelenlegi vezetője ezért nemrég úgy nyilatkozott, hogy az Apple-TV sikerének láttán egyre nehezebb úgy tekinteni erre a szegmensre, mint puszta hobbira.

 

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de

 



Címkék: Apple Steve Jobs IPTV 

Hozzászólások

comments powered by Disqus