SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Televes: Új mérőeszköz kábelszolgáltatóknak

Dátum: 2014-08-05 16:05:45   |  érdekes
Szerző: doga
A spanyol Televes cég új mérőkészüléket dobott piacra Európában. Az eszköz a digitális és analóg kép- és hangjelek pontos mérésére, valamint a DOCSIS-kapcsolatok ellenőrzésére szolgál.

A Televes kifejezetten kábelhálózatok üzemeltetői számára kifejlesztett mérőkészüléke, a H30D a digitális és analóg jelfolyam pontos bemérése mellett a 3.0-ás, 2.0-ás, 1.1-es és 1.0-ás specifikációjú DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification, azaz kábelen keresztül továbbított adatszolgáltatások interfészes specifikációja) szabványú, továbbá BPI és BPI+ rendszerű kapcsolatok ellenőrzését teszi lehetővé. A műveletet akár automatikusan, akár egy-egy csatornára célzottan, manuálisan is el lehet végezni.

A készülék többek között alkalmas a jelszint, a modulációs hibaarány (MER), az elő- és utó-bithibaarány (BER), valamint egy magasfrekvenciás HF-port adatáteresztési képességének mérésére. Zavar esetén ezenkívül a berendezés lehetővé teszi, hogy a DOCSIS-kapcsolatokat Ethernet-porton keresztül továbbítsuk egy másik mérőkészüléknek.

A H30D 2,8 hüvelykes, 400x200 képpontból álló színes kijelzővel rendelkezik, kezelése pedig rendkívül egyszerű. Beépített akkumulátora akár négy órás üzemidőt is lehetővé tesz, de a készülék csomagolásában megtalálható egy 12 voltos hálózati csatlakozó, valamint egy autós adapter is. Ugyanígy nem hiányoznak a csomagból a különböző konnektorokhoz szükséges csatlakozó adapterek, egy DC-blokkal ellátott F-záróellenállás, valamint egy időjárás-álló táska sem. A Televes újdonságának németországi fogyasztói ára 1550 euró.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Kábel TV Televes 

Hozzászólások

comments powered by Disqus