SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Vízhűtés az Intel SSD-ihez

Dátum: 2015-10-15 13:16:10   |  érdekes
Szerző: doga
Először kapható vízhűtés a rendkívül gyors adattárolókhoz, habár kétséges, hogy szükség van-e rá egyáltalán.

Az megszokott dolognak számít, hogy a processzorokhoz és a videokártyákhoz vízhűtések készülnek. Az EK Water Blocks nevű gyártó azonban most egy új területen jelent meg a termékével, ugyanis az Intel 750-es sorozatú PCIe SSD-meghajtóihoz készített vízhűtéses csomagot. Miközben a SATA-csatlakozós modellek nem szoktak melegedni, addig a PCIe-kompatibilis változatokról ez már korántsem mondható el. A fejlesztésnek köszönhetően egy új piac keletkezhet és egy új területen indulhat el a verseny a gyártók között.

Az EK-FC I750 egy teljes vízhűtéses rendszer az Intel 750-es SSD-ihez. A gyártó az Intel szakembereivel közösen úgy döntött, hogy az új termék dizájnja megegyezik a szabvány hűtőtesttel és mind a két vállalat logója látható rajta. A fejlesztésre annak ellenére került sor, hogy az eddigi tesztek nem azt mutatták, hogy szükség lenne új, az eddigi passzív hűtést leváltó megoldásra. Ennek ellenére az EK Water Blocks úgy ítélte meg, hogy az új terméknek lesz piaca.

A hűtő alapja, amely az egész adattárolót lefedi, nikkelezett rézből készült, míg a további részek nemesacélból vannak. A csomag akár a viszonylag gyengébb pumpák használatát is lehetővé teszi. A szett - többek között a gyártó online boltjában – 89,95 euróért vásárolható meg. Kérdéses, hogy a felhasználók hogyan fogadják meg az új kiegészítőt

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Intel SSD 

Ezt olvasta már?

Drágulnak a PC-k

Hozzászólások

comments powered by Disqus