SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Windows 10 – egyelőre nem telepíthetők programok SD-kártyákra

Dátum: 2015-07-27 11:39:22   |  érdekes
Szerző: doga
Az elsősorban a táblagépeket használóknak fontos funkció csak később lesz elérhető.

A Windows Insider Forum bejegyzései között bukkant fel a téma, hogy vajon az új operációs rendszer alatt lehetőség lesz arra, hogy az alkalmazásokat akár SD-memóriakártyákra is fel lehessen telepíteni. A válasz nemleges volt. A funkció eredetileg már ebben a hónapban bemutatkozott volna. A téma azután merült fel, hogy a legutóbbi Windows 10 kiadásokban megjelent az „Új alkalmazások tárolása...” nevű menüpont, amely azonban használhatatlan volt.

A fórumban megjelent kérdésekre Bhavya Kashyap, a Microsoft illetékes programmenedzsere reagált. A szakember elmondta, hogy a funkció egy későbbi időponttól lesz elérhető, mert nem volt elég kiforrott, ezért a fejlesztést nem tudták időben lezárni, de tisztában van azzal, hogy sokan várnak erre a lehetőségre. Ugyanakkor Bhavya Kashyap hozzátette, hogy a csúszás kizárólag az operációs rendszer asztali változatait érinti, a mobil verzió támogatni fogja az alkalmazások SD-memóriakártyákra való telepítését.

A Neowin szerint a funkció októbertől lesz hozzáférhető, akkor érkezik ugyanis elvileg a Windows 10 első nagyobb frissítése, amelynek kódneve Threshold Wave 2 lesz. (Threshold volt a Windows 10 eredeti kódneve.) Ugyanakkor az elsődleges cél a frissítés alkalmával az operációs rendszer további optimalizálása és stabilizálása lesz.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Windows Microsoft 

Hozzászólások

comments powered by Disqus