SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

201 IT-termék lesz vámmentes

Dátum: 2015-12-21 10:29:06   |  nagyvilág
Szerző: doga
A döntésnek köszönhetően számos termék lehet a jövőben sokkal olcsóbb, ráadásul új munkahelyek is születhetnek a szektorban.

A Kereskedelmi Világszervezet (WTO) Nairobiban megrendezett konferenciáján ötven ország képviselői döntöttek úgy, hogy számos IT-termék esetében eltörlik a vámokat, és gyakorlatilag egy új, kifejezetten IT-eszközökre vonatkozó kereskedelmi egyezményt kötnek. Az új megállapodás 201 különböző IT-termék esetében mondta ki a vámmentességet, s ebből az európai vállalatok is profitálhatnak.

Vámmentesek lesznek a jövőben többek között a memóriachipek, a navigációs rendszerek, az egészségügyi berendezések, az okostelefonok, az érintőképernyők és a távközlési műholdak. Érdekesség, hogy ezeknek az árucikkeknek egy része húsz évvel ezelőtt még nem is nagyon létezett. Ezek az árucikkek teszik ki a világkereskedelem értékének tíz százalékát.

Roberto Azevedo, a Kereskedelmi Világszervezet első embere kijelentette, hogy a vámok ilyen mértékű megszüntetése nagy hatással lesz az emberek életére, ezáltal ugyanis alacsonyabb árak valósulhatnak meg, amelyből számos olyan szektor profitálhat, amely IT-termékeket használ. Ez a folyamat munkahelyeket teremthet és növelheti az országok nemzeti össztermékét.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: IT Okostelefon 

Ezt olvasta már?

A VB-n is szigorít a FIFA

Hozzászólások

comments powered by Disqus