SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

2013 volt a legjobb év a set-top-box piacon

Dátum: 2014-07-20 18:32:56   |  nagyvilág
Szerző: dorka
A set-top-box funkciójának megváltozásával és kibővülésével ismét kulcsszerepet játszik az otthoni televíziózásban.

Három évnyi stagnálás után 2013-ban a globális set-top-box piac elérte eddigi legmagasabb éves összbevételét, és várhatóan 2015-ig további növekedés tapasztalható majd az IHS Technology szerint.

Az éves dekódereladásokból származó jövedelem tavaly elérte a 20,3 milliárd dollárt, és ez 3%-os növekedést jelent a 2012-es eredményhez képest. A következő két évben újabb rekordok születnek majd, az előrejelzést készítő cég szerint 2015-ben a 22.8 milliárd dollárt is eléri az összbevétel.

settopbox400

„A set-top-boxok (STB) kritikus fontosságúak voltak az előfizetéses tévészolgáltatók stratégiáinak megvalósításában 2013-ban.” –véli Daniel Simmons, az internetes televíziókkal felszerelt otthonokat vizsgáló vezető.

„Egyáltalán nem szorították ki a STB-okat a nappalikból az internethez csatlakoztatható tévék, sőt, éppen ezek az eszközök lettek az internetkapcsolatos otthonok agyai. A dekóderek egyre inkább multimédiás otthoni átjáróként üzemelnek, amelyek kombinálják az internetkapcsolatos előfizetéses tévészolgáltatásokat, támogatják otthoni hálózatok átjárhatóságát, a wifit és más speciális funkciókat.”Hozzászólások

comments powered by Disqus