SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

2014 novemberében tovább nőtt a a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma

Dátum: 2015-01-11 10:34:57   |  hazai
Szerző: dorka
Novemberben, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 69,6 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A megközelítőleg 4,1 millió magyarországi háztartásban több mint 3,4 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A fennmaradó közel 700 ezer háztartás túlnyomó zömében a tető- vagy szobaantennával fogható digitális földfelszíni sugárzású adásokat néznek.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók (Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Magyarország Kft., DIGI Kft., PR-TELEKOM Zrt., Tarr Kft., ViDaNet Zrt., PARISAT Kft., UPC DTH S.ŕ.r.l., Antenna Hungária Zrt.), 2014. november végén 3,078 millió előfizetést tartottak nyilván.
Novemberben, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 69,6 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül novemberben 1 013 ezerről 1 130 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 897 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 115 ezer előfizetője volt a hónap végén.
A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 36,2 százalékról 36,7 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 32,9 százalék novemberben, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya ebben a hónapban 30,4 százalék.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,9 százalék, a második a Telekom, amelynek piaci részesedése 25 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 23,3 százalék volt.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 88 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma novemberben 2 066 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző hónaphoz képest 942 ezerről 937 ezerre csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 26,9 százalék, második helyen a Telekom áll 23 százalékkal, ezt követi a DIGI 20,2 százalékkal.

A vezeték nélküli szolgáltatások esetében a piacvezető DIGI részesedése 30,4 százalék, majd a Telekom következik 29,7 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése pedig 26,9 százalék. November végén a MinDig TV Extra részesedése 11,2 százalék.

Forrás: nmhh.hu

 Hozzászólások

comments powered by Disqus