SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

30 milliós bírság az AH-nak a MinDig TV Extrás reklámjai miatt

Dátum: 2013-02-08 12:32:31   |  hazai
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Antenna Hungária tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a MinDigTV Extra csomagokat népszerűsítő kommunikációs kampányaiban, ezért a versenyhivatal 30 millió forint bírságot szabott ki a cégre. - írja az MTI.

A GVH csütörtöki közleménye szerint annak vizsgálatára indítottak eljárást, hogy az Antenna Hungária Zrt. tájékoztatásai megtévesztették-e a fogyasztókat.

A vállalkozás a csomagokat - alapcsomag, családi csomag, HBO programcsomag - három kampányban népszerűsítette, többféle kommunikációs eszközt, például televíziós és rádiós felületet, saját honlapot, plakátot, szórólapot alkalmazva.

A GVH szerint egyes reklámokban a fogyasztók valótlan információkat kaptak az általuk fizetendő költségekről, mivel több hirdetésben nem szerepelt az a fontos információ, hogy a kínált kedvezményes ár a hűségidőnek csak az első néhány hónapjában fizetendő összeg. Az egyes reklámokban megjelent üzenet ezen kívül azt a benyomást kelthette a fogyasztóban, hogy a szerződéskötést követően csak a kedvezményes havidíjat kell kifizetnie, más fizetési kötelezettség nem terheli. Ez azonban nem volt igaz, mert a jelentősebb mértékű aktiválási díjat is fizetni kellett, illetve a fogyasztónak a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges dekódert vagy CA modult is kellett vásárolnia, ami szintén nem szerepelt a tájékoztatásokban.

A Gazdasági Versenyhivatal ezek alapján megállapította, hogy az Antenna Hungária tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor 2011. július 1. és december 31. között alkalmazott három reklámkampányának egyes elemei megtévesztő információkat tartalmaztak.

Forrás: MTIHozzászólások

comments powered by Disqus