SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A BBC felhagy a 3D-s fejlesztésekkel

Dátum: 2013-07-09 22:25:48   |  nagyvilág
A BBC úgy döntött, hogy három évig pihenteti a 3D-s programok fejlesztését, mivel a vállalat vezetője úgy érzi, az angol nézők nem érzik magukénak a formátumot.

Jelenleg egy kétéves tesztidőszak végén jár a BBC a 3D-s technológiát illetően, és máris odáig jutott, hogy három évig felfüggeszti a formátummal való foglalkozást.

„A 3D élvezete nem egy kényelmes elfoglaltság ma otthon. Meg kell találnod a szemüvegedet, mielőtt bekapcsolod a tévét. Azt hiszem, amikor az emberek tévét néznek, másképp koncentrálnak. Mikor a moziba mennek, akkor adott céllal mennek és egy dologra koncentrálnak – azt hiszem, ez az egyik oka annak, amiért a 3D elterjedése elkeserítő.” – véli Kim Shillinglaw.
 
„Meglátjuk, mi lesz, ha vége lesz a megszorításoknak és az emberek több televíziós szettet vásárolnak, de a BBC most kivár, majd meglátjuk, mi lesz később. Ez a megfelelő időszak egy kis pihenéshez.” – tette hozzá a vezető.
 
A BBC a tesztidőszak alatt tavaly a szombati esti showját, a Strictly Come Dancing-et, a gyerekműsor Mr Stink-et, és az olimpiai játékokat is 3D-ben vetítette.
 
Múlt hónapban a FIFA jelentette be, hogy átgondolja a következő világbajnokság 3D-s közvetítését, az amerikai sportszolgáltató, az ESPN pedig idén fejezi be 3D-s csatornája működtetését.

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus