SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A BBC News új alkalmazása iOS-re és Androidra

Dátum: 2015-07-14 12:49:19   |  nagyvilág
Szerző: doga
A BBC brit hírtelevízió július 10-én elérhetővé tette ingyenes alkalmazását az Apple és a Google operációs rendszerét futtató okostelefonokra és táblagépekre.

Az ingyenes alkalmazást azóta már több, mint másfél millió felhasználó töltötte le készülékeire, tájékoztatta a szaksajtót a BBC. Az applikáció teljesen megújult felhasználói felülettel rendelkezik, és díjnyertes „news on-the-go” szolgáltatásának köszönhetően egyedülálló személyre szabhatóságot tesz lehetővé. A legfrissebb hírek, a leggyakrabban olvasott cikkek és a személyes preferenciák és ajánlott bejegyzések kombinációja mintegy 50.000 témát ölel fel, így szinte semmiről sem maradnak le az alkalmazás használói.

Egyéni testreszabhatóság

A „My News” beállítási lehetőséggel a felhasználó ízlésének megfelelően kiválogathatja a számára legfontosabb hírfajtákat, így közvetlenül hozzájuthat az őt érdeklő hírekhez. A témajavaslatok listája ezek után mindig az elolvasott híreknek megfelelően frissül, de egy keresőfelület segítségével egy cikken belül is lehetőség nyílik egy adott témakör követésére. Mindennek köszönhetően egy olyan személyre szabott szolgáltatást élvezhetünk, amely a számunkra érdekes híreket mind tematikus módon, mind időrendi megjelenésük szerint képes megjeleníteni.

A BBC átfogó, világszerte működő újságíró-hálózata

A fenti szolgáltatásokon kívül a BBC új alkalmazása a társaság világszerte működő újságírói hálózatának legjobb tartalmait, valamint – most először – a BBC nemzetközi kép-, hang- és video-archívumait is elérhetővé teszi.

További funkciók

Kifejezetten a digitális platformokra tervezett Mobile-First Video; a BBC World Service élő rádióműsora; a „leggyakrabban olvasott” és „leggyakrabban látogatott” hírek listázása; a hasonló cikkekhez, videókhoz, fényképgalériákhoz és fotókhoz továbbvezető információk; segítség az Android és az Apple okosórái számára.

Richard Porter, a BBC Global News Ltd. digitális és szerkesztőségi ügyekért felelős igazgatója így kommentálta az új alkalmazás elindítását: „Az intelligens és igényes felhasználók elvárják a személyre szabható hírforrások könnyű elérhetőségét mobil eszközeiken. Célunk, hogy mindig a számukra legérdekesebb és legfontosabb történésekhez férhessenek hozzá – mégpedig a lehető leggyorsabban. Az új applikáció bevezetése a BBC News folyamatos innovációs fejlesztésének eredménye, amely teljesen új szintre emeli a digitális hírfogyasztás felhasználói élményét.”

Doga

forrás: www.infosat.de



Címkék: BBC iOS Android 

Hozzászólások

comments powered by Disqus