SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A BBC takarékossági okokból ezer állás megszüntetését tervezi

Dátum: 2015-07-02 23:37:37   |  nagyvilág
Szerző: doga
A brit közszolgálati rádió és televízió, a BBC két éven belül 150 millió fontra rúgó hiánnyal fog küzdeni. A hatalmas összeg csökkentése érdekében több, mint ezer munkatárstól készül megválni a médiabirodalom.

Ha a programok sokszínűségéről, az új és sikeres formátumok bevezetéséről van szó, akkor a BBC feltétlenül a világ élmezőnyébe tartozik. Ám még ez a nagy múltú tévé- és rádiótársaság is mind jobban megérzi, hogy ma már egyre több néző használja a lineáris televíziózás helyett a lekérhető internetes, úgynevezett on-demand és streaming tartalmakat. A mostani előrejelzések szerint, ha a jelenlegi tendencia folytatódik, a BBC két év múlva már mintegy 150 millió fontos költségvetési hiánnyal lesz kénytelen szembenézni. A brit „Guardian” című újság értesülése szerint ezért hamarosan több, mint ezer, elsősorban a különböző személyzeti munkakörökben dolgozó alkalmazottjától kíván megválni a vállalat, hogy ezzel is csökkentse a hiány fenyegető mértékét.

A „Gurdian” Tony Hall, a BBC általános igazgatója és munkatársai között zajló levelezésekre hivatkozta hozta le a hírt. Azt is sikerült kiderítenie a lapnak, hogy a leépítésekre vezetői szinten, a marketinges, a pénzügyi, az IT- és a jogi osztályon lehet számítani. Hall a „BBC egyszerűbb és karcsúbb változatától” akár 50 millió fontos megtakarítást is remél. Az elbocsátásokra minden bizonnyal a jövő év elejétől fog sor kerülni.

Az utóbbi időben a BBC már 26%-kal kevesebb bevételre tett szert. Az intendáns ennek ellenére meg van győződve elképzelései helyességéről, és továbbra is ragaszkodik a BBC legendásan magas minőségi színvonalának fenntartásához. „Még a nehéz döntések időszakában is meg kell mutatnunk nézőinknek és hallgatóinknak, hogy a legfontosabbra koncentrálunk – közönségünk különleges programokkal és tartalmakkal való kiszolgálására”, nyilatkozta Hall.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: BBC 

Hozzászólások

comments powered by Disqus