SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A BBC világszerte minden eddiginél több emberhez jut el

Dátum: 2014-06-18 16:47:54   |  nagyvilág
Szerző: doga
A Brit Közszolgálati Rádió és Televízió hírműsorai több emberhez jutnak el a világ legkülönbözőbb pontjain, mint valaha. A 2013/2014-es időszak megfigyelései alapján heti rendszerességgel átlag 265 millió rádióhallgató, tévénéző és internetes felhasználó figyelte a BBC hírműsorait.

Új rekordot állított fel a BBC: szerdai bejelentése alapján ugyanis a társaság minden eddiginél több, heti átlagban 265 millió embert ért el világszerte különböző platformjainak hírműsoraival. Az előző, 2012/13-as időszakhoz képest ez mintegy kilencmilliós növekedést jelent. A mérésben a BBC World Service, a bbc.com/news és a BBC Media Action szerepelt. A leglátványosabb növekedést Oroszországban tapasztalták, ahol hetente több mint 6,9 millióan követik a brit műsorszolgáltató hírblokkjait, kétszer annyian, mint egy évvel korábban. A válság sújtotta Ukrajnában is minden eddiginél népszerűbbek a BBC kiegyensúlyozott hírforrásai: heti rendszerességgel közel 600.000 ukrajnai polgár követi a szigetországban szerkesztett hírműsorokat és webfelületeket.

„A mai számok azt mutatják, hogy a BBC nemzetközi hírszolgáltatásai az eddigi legsikeresebb évet tudhatják maguk mögött. A BBC mindig a nehéz időkben játszik fontos szerepet. Tudjuk, hogy az emberek világszerte megbíznak a BBC műsoraiban, amelyek ma is kiegyensúlyozottságukról híresek”, nyilatkozta Peter Horrocks, a BBC Világszolgálatának igazgatója.

 

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: BBC 

Hozzászólások

comments powered by Disqus