SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A chatbotok lehetnek a jövő interfészei

Dátum: 2016-07-15 14:44:41   |  érdekes
Szerző: doga
Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója szerint a jövőben drasztikusan megváltozhat annak módja, hogy miként kommunikálunk a számítógépekkel. Nem lehet meggátolni a chatbotok elterjedését.

Az interfészek folyamatosan változnak és ebben a folyamatban nagy szerep juthat a chatbotoknak, amelyek forradalmasíthatják a számítógépek használatát. Elég megnézni, hogy korábban hogyan adtunk parancsokat a számítógépeknek és ma miként tesszük mindezt, s könnyen elképzelhetővé válik, hogy néhány éven belül hasonlóan drasztikus változásokat élhetünk meg. A parancssor után jött az egérés a grafikus felület, majd néhány évvel ezelőtt megjelentek az érintőképernyők és a csempék, míg napjainkban egyre jobban terjednek az alkalmazások és a beszédasszisztensek is. Ebbe a sorba illeszkedhetnek majd be a közeljövőben a chatbotok.

Nadella hiszi, hogy egy nagy forradalom előtt állunk és abban meghatározó szerepük lesz a chatbotoknak. Ma már alig készül olyan modern alkalmazás, amelyet ne lehetne chatbot segítségével is vezérelni. Egyre több cég fejleszt ilyen megoldásokat, többek között a Microsoft is. Nem tart majd sokáig és a programok tökéletesen érteni fogják az emberi nyelvet, s képesek leszünk a számítógépeket az egér és a billentyűzet helyett elsősorban a hangunkkal vezérelni.

A Microsoft áprilisban indította el a Bot Framework nevű projektjét, amelyhez az első hónapban több mint 20 000 fejlesztő csatlakozott, azóta pedig további több mint 30 000. A chatbotok nélkül nehéz lesz a jövőt elképzelni és egyre nagyobb szerepet játszanak majd az életünkben. A következő lépés pedig az lesz, hogy ilyen rendszerek kerülnek az olyan szoftverekbe, mint a Cortana, az Office, a Skype és számos más alkalmazás.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Chatbot Skype Cortana 

Hozzászólások

comments powered by Disqus