SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Deutsche Welle felvilágosító műsort indít az Eboláról

Dátum: 2014-11-19 13:28:48   |  nagyvilág
Szerző: doga
A külföldre irányuló minőségi adásairól ismert német Deutsche Welle afrikai részlege felvilágosító rádióprogramot indított az ebolajárvány körül felmerülő legfontosabb kérdésekről, mítoszokról és félelmekről.

A Nyugat-Afrikába sugárzott műsorfolyam „élő” nyomozással indul: a hallgatók élő adásban követhetik, ahogy az adó két afrikai szerkesztője a mikrofon előtt beszélik meg tapasztalataikat, dolgozzák fel a hírügynökségek jelentéseit és ismertetik a közösségi médiahálózatokon felmerülő kérdéseket és válaszokat.

A kezdetben nyolcrészesre tervezett, ebolával foglalkozó speciális műsor angolul, később pedig franciául, hausszául, kisuaheliül és portugálul is el fog jutni a hallgatókhoz. Az adás rövidhullámon, ultrarövidhullámon és mobilhálózaton egyaránt fogható, elsősorban Libériában, Sierra Leonéban, Guineában, Maliban és a szomszédos államokban. A Deutsche Welle Afrikának szóló projektjét a német külügyminisztérium támogatja.

Az új műsornak köszönhetően afrikaiak szólhatnak afrikaiakhoz: a szerkesztők megszólaltatnak olyan túlélőket, akik megszenvedték a 2000-es gului és ugandai ebolajárványt, és most szívesen segítenek tapasztalataikkal a nyugat-afrikai betegeknek. Mindez egyszerűbbé teszi azoknak a kényes témáknak a felvetését, amelyek a helyi temetkezési szokásokat, halotti rituálékat, egészségügyi és tisztálkodási állapotokat és szexuális szokásokat érintik.

A DW rádióműsorait több mint 40 millió ember hallgathatja Afrika szaharai területén. Az amharai, angol, francia, hausai, kisuaheli és portugál nyelveken sugárzott műsorokat részben a rövidhullámon, részben 250 helyi partneradó FM-hálózatán lehet fogni. A Facebookon már több mint 650 000 felhasználó követi a DW afrikai oldalának információit.

 

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Hozzászólások

comments powered by Disqus