SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Eutelsat növeli kapacitását a foci EB-re és az olimpiára

Dátum: 2016-05-30 14:27:40   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) és a Eutelsat megállapodása szerint nagyobb területen lehet fogni a nyári sporteseményekről szóló közvetítéseket.

A Labdarúgó Európa-bajnokság a világsztár futballistáknak is köszönhetően nem csupán az európai szurkolóknak jelentenek különleges izgalmakat. A múlt hét péntekén kötött megállapodás értelmében a Eutelsat megkapta az Európai Műsorszórók Uniójának (EBU) engedélyét, hogy az eddiginél nagyobb területen sugározza a 2016-os nyári sportesemények programjait. Az európai nézőkön kívül tehát Észak-Afrika és a Közel-Kelet eddig ellátatlan régióiban is követhetik a műholdas vétellel rendelkező felhasználók az izgalmas sporteseményeket.

A megnövelt hatóterületű műsorsugárzást három Eutelsat-műhold, a 65 West A, a 12 West B és az 5 West A fogja végezni, elsősorban Észak-Afrika irányába. A fentieken kívül a Eutelsat 7B jelű műhold műsorsugárzási szerződését is meghosszabbították, ráadásul ennek a műholdnak is megnövelték a hatósugarát. Ennek köszönhetően az európai televíziók sport- és hírműsorai immár kitűnő minőségben jutnak el a Közel-Kelet és Észak-Afrika háztartásaiba.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Eutelsat EBU 

Hozzászólások

comments powered by Disqus