SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Eutelsat új „Sat TV” alkalmazása okoseszközökre

Dátum: 2016-04-26 14:52:06   |  nagyvilág
Szerző: doga
A Eutelsat új applikációja okostelefonokon és táblagépeken optimalizálja a Hot Bird műholdcsaládról elérhető műsorok közötti navigációt.

A Eutelsat és a Wiztivi április 26-án mutatta be új, közös fejlesztésű alkalmazásukat, a „Sat.tv”-t. A londoni TV Connect rendezvényen útjára bocsátott applikáció voltaképpen egy intelligens elektronikus műsorkalauz (Smart EPG), amely iOS és Android rendszerű táblagépeken és okostelefonokon segíti a hatékonyabb eligazodást a Hot Bird műholdcsalád több mint 300 szabadon fogható csatornát magába foglaló műsorkínálatban.

Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában mintegy 66 millió háztartásban követik figyelemmel a Hot Birdről elérhető műsorokat. Nekik tesz jó szolgálatot az Apple Store és a Google Play Store kínálatában mától elérhető új alkalmazás, a Sat.tv, amely az EPG új generációját képviseli. Használatával a szabadon fogható tévécsatornák közti könnyebb eligazodás, műsorkínálatuk naprakész megismerése, valamint a tévétársaságok és a nézők közötti interaktív kapcsolat megteremtése is lehetővé válik.

A nézők például valós időben kaphatnak értesítéseket egy-egy őket érdeklő műsorról, a kezdési időpontok esetleges módosulásáról, stb. A jelenleg öt nyelven (angolul, franciául, oroszul, olaszul és arabul) elérhető alkalmazás segítségével a felhasználók továbbá meghatározhatják kedvenc műsoraikat, amelyekről testreszabott ajánlásokat és a programmal kapcsolatos információkat kaphatnak. A tévétársaságok pedig visszajelzést nyernek a nézői szokásokról, amelyek figyelembevételével alakíthatják jövőbeli programszerkezetüket.

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: Eutelsat Hot Bird 

Hozzászólások

comments powered by Disqus