SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A hőségben megbénult az ARTE adása

Dátum: 2015-07-06 15:17:21   |  érdekes
Szerző: doga
Hőhullám söpör végig Európán – és a televíziós műsorsugárzási rendszereken. A rendkívüli hőség miatt több órás adáskimaradás volt az ARTE és az n-tv műsorfolyamában.

Szombat délután elsötétült a német-francia ARTE kulturális televízió képernyője. A több, mint ötórás adáskimaradás oka, hogy a rendkívüli hőség miatt tűz keletkezett a strasbourgi adóközpontban, amely áramszünetet eredményezett. Reggel hét és déli 12 óra között teljesen megbénult az adó. „A helyzetet csak súlyosbította, hogy a tartalék generátor is felmondta a szolgálatot”, nyilatkozta strasbourgi sajtótájékoztatóján Claude Savin, az ARTE sajtószóvivője.

A nézők először csak fekete képernyőt láthattak, később egy német és francia nyelvű felirat tájékoztatott a műsor rövidesen várható folytatásáról. Az adáskimaradás alatt a nézők a csatorna Arte+7 nevű médiatékáján zavartalanul nézhették a műsort, mivel a társaság internetes szolgáltatását nem érintette a hiba.

Rendkívüli hőség idején nem szokatlan jelenség egy-egy adáskimaradás. Csütörtökön például a német n-tv hírtelevízió adásfolyama szakadt meg fél órára, a hiba oka itt is a szélsőségesen magas hőmérséklet volt.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.deCímkék: ARTE n-tv 

Hozzászólások

comments powered by Disqus