SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Jungle News – Az Arte híradója Calais-ból

Dátum: 2016-10-19 14:08:32   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az Arte új projektje a calais-i menekülttáborból jelentkezik friss hírekkel és beszámolókkal.

A német-francia kulturális csatorna legújabb vállalkozásában közvetlenül a franciaországi Calais-ban létesült menekülttáborból jelentkezik rendszeres tudósításaival. A dzsungelnak is nevezett átmeneti tábor időközben valóságos kisvárossá terebélyesedett, ahol üzletek, iskolák és közösségi terek alakultak ki, de önálló médiával ez idáig nem rendelkeztek az itt élők. Ezt a hiányt kívánja pótolni az Arte Jungle News híradója, amelyet a Lille-i Újságíróiskola munkatársaival közösen készítenek a csatorna szerkesztői.

A tervek szerint legkésőbb három hónap múlva a francia hatóságok végleg felszámolják a calais-i dzsungelt, ám az Arte addig is lehetőséget kíván nyújtani az itt élő menekülteknek, hogy elmondhassák véleményüket a kialakult helyzetről. A helyszínen készített tudósítások és beszámolók nemcsak a televízió képernyőjén lesznek láthatók, hanem a világhálón, a különböző szociális médiafelületeken is. Ezenkívül angol és arabnyelvű újság is meg fog jelenni a tábor területén a hátralévő időben.

Az Arte célja, hogy a műsorokban megszólaló menekültek és migránsok aktív szerepet vállaljanak a hírszolgáltatásban. Ezzel az együttműködéssel ugyanakkor praktikus tanácsokat és perspektívát is szeretnének nyújtani a csatorna munkatársai az itt rekedt embereknek. A Jungle News műsora hetente egyszer jelentkezik az Arte Journal híradó keretén belül, valamint külön riport-összeállítások lesznek láthatók az Arte Reportage című műsorblokkban.

Doga

Forrás: www.digitalfensehen.de



Címkék: Arte 

Hozzászólások

comments powered by Disqus