SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A mesterséges intelligencia váltja ki a következő ipari forradalmat?

Dátum: 2016-12-14 11:16:41   |  érdekes
Szerző: doga
Az nVidia alapítója biztos abban, hogy a technológia komoly hatással lesz a társadalomra.

Jen-Hsun Huang, a társaság első embere kijelentette, hogy a mesterséges intelligencia nagyobb hatást fog gyakorolni az életünkre, mint a számítógép, az internet és a mobiltelefon feltalálása együttesen. Az intelligens szoftverek és az önállóan működő gépek alapjaiban változtatják majd meg a gazdasági életet, éppúgy, ahogy korábban a gőzgép vagy a telefon megjelenése. A technológia elterjedése egyértelműen egy új ipari forradalom kezdete lesz.

Az 53 éves menedzser hozzátette, hogy a technika sikeresebbé teheti a gyógyítást, biztonságosabbá az autókat és könnyebben használhatóbbá a számítógépeket. Szinte minden szolgáltatóiparban lesznek digitális ügynökök, akik a lehető legjobb ajánlatokat fogják adni. A mesterséges intelligencia fejlődése az emberiség új korszakának kezdetét is jelöli és valószínűleg minden idők legnagyobb (ipari) forradalma lesz.

Az nVidia a grafikus kártyákhoz kifejlesztett technológiákat már egyre gyakrabban és többször használja fel ilyen gépek megalkotására és üzemeltetésére. A gyártó nemrég mutatta be az első különleges chipjét, amely kifejezetten közúti robotjárművekhez és számítógépközpontok mesterséges intelligencia szoftvereihez készült. A cég sikeres korszakban van, hiszen az előző év hasonló időszakához képest több mint 50 százalékkal nőtt a negyedéves bevétele.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus