SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Vége az nVidia és a Samsung háborújának

Dátum: 2016-05-09 11:58:00   |  nagyvilág
Szerző: doga
Megegyeztek a felek, ezzel pedig lezárult a hosszú jogi csatározás.

Az nVidia még évekkel ezelőtt indított pert a Samsung ellen, azzal vádolva meg a dél-koreai gyártót, hogy több szabadalmukat is engedély nélkül használták fel. Tavaly láthattuk, hogy az eredeti támadás nem sikerült, ezt pedig a Samsung ellenakciója követte, most azonban végleg lezárult a vita.

Az nVidia hivatalos közleményben jelentette be, hogy sikerült megállapodniuk a Samsung vezetésével a vitás kérdésekről, ennek köszönhetően pedig mindkét fél dobja az eddig hangoztatott érveit, az állítólagos sérelmeket pedig megoldottnak (illetve nem létezőnek) tekintik. Ezúttal nem jön létre az ágazatban gyakran alkalmazott keresztlicenc-megállapodás, a két pereskedő cég egyszerűen lezárja a vitát és megoldottnak nyilvánítja azt.

A grafikus chipek piacáról jól ismert cég még 2014 szeptemberében perelte be a Samsung és a Qualcomm párosát, bizonyos szabadalmak megsértésével vádolva meg őket. Az ITC tavaly őszi döntése szerint ebből az első kettő esetében nem történt jogsértés, a harmadik szabadalmat pedig semmisnek nyilvánították, mivel korábban más szereplők már szintén alkalmaztak arra épülő megoldásokat. A Samsung időközben saját pert indított az nVidia ellen, arra hivatkozva, hogy utóbbi csalt a benchmark-mérések során, ezzel igyekezve jobb színben feltüntetni a Tegra chipeket, a mostani megállapodás azonban mindkét ügy lezárultát jelenti.

Ez természetesen nem garancia arra, hogy a jövőben nem kerül sor hasonló jogi háborúra, de egyelőre csend uralja a területet.

Doga

Forrás: www.sg.huCímkék: Nvidia Samsung 

Hozzászólások

comments powered by Disqus