SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A plazma még mindig a legjobb technológia

Dátum: 2013-02-21 16:48:40   |  érdekes
A Panasonic úgy véli, ha új tévét veszünk, és a képminőség mindennél fontosabb számunkra, akkor a plazma a legjobb technológia, amely mellett letehetjük a voksunkat.

A fenti gondolat Fabrice Estorneltől, a Panasonic angol televíziós üzleti egységének vezetőjétől származik. A Panasonic most dobott piacra egy sor új terméket, köztük plazmatévéket is, valamint LED TV-ket, de a japán márka meg van győződve arról, hogy a sport- és filmrajongók számára a legjobb képminőséget a plazma jelenti.

 „Tisztázzuk." - kezdte mondandóját Estorel. "Ha el is fogadjuk, hogy a belépő szintű plazmatévék egyre inkább piaci rést képeznek, még mindig számos ember van, akit csakis a képminőség és a házimozizás érdekel. Sokan néznek otthoni környezetben filmeket.” A plazma más fajta televíziós élményt jelent, véli Estorel. Ellentétben az LCD TV-kel, ahol egy sor LED világítja meg a képkockákat, a plazmaTV-k üvegpaneleket használnak, amelyek több mint 2 millió apró, fényes cellát tartalmaznak, nemesgázokkal feltöltve. Amikor elektromos áram halad át ezeken a cellákon, azok a gázok gerjesztése segítségével megvilágítják a képernyő képkockáit.
 
A képernyő megvilágításának ezen módszere hagyományosan jobb a mozgás reprodukálásra, véli a Panasonic. Ezen kívül az LCD-hez képest csökkenti a 3D áthallást is. Azonban kevésbé fényesek, mint LED-es társaik.
 
Jelenleg a Panasonic a legnagyobb vállalat, amely plazmaTV-kel foglalkozik, és szentül hiszi, hogy a plazma kora még csak most fog elérkezni.

 



Címkék: LCD plazma TV Panasonic LED 

Hozzászólások

comments powered by Disqus