SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Samsung minden termékére Tizen kerülhet

Dátum: 2016-06-20 14:49:27   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az operációs rendszer jelenleg csak néhány okostelefonon és okosórán fut.

A Samsung egyik vezetője elmondta, hogy a Tizent minden termékükre fel akarják telepíteni, hogy így csökkentsék az Androidtól való függőségüket. A Google rendszere ugyanis gyakorlatilag a konszern összes okostelefonján és táblagépén megtalálható. A menedzser szerint ha egy cégnek nincs saját ökorendszere, akkor nincs jövője. Ugyan a Samsung elkésett a saját tartalmak és szoftverkörnyezet fejlesztésével, de folyamatosan igyekszik bepótolni a lemaradását. A Tizen erre kiváló lehetőséget kínál. Az operációs rendszer számára India szolgál referenciapiacként. 

A Tizen nem csupán a mobil eszközökhöz kifejlesztett platform, de természetesen ebben a szegmensben a legelterjedtebb. A vezető szerint a Tizent futtató okostelefonjaik nagyon népszerűek az indiai felhasználók körében. Az idei első negyedévben a társaság az ázsiai államban kereken 64 millió telefont értékesített, azaz a Tizen bebizonyította a versenyképességét. Egy további piac lehet Oroszország, ahol bizonyos vállalatokat már fel is kértek arra, hogy reklámozzák a Tizent. A Samsung még rendezvényeket és kampányokat is tervez a fejlesztők számára, hogy növelni tudja az operációs rendszer felhasználói táborát.

A Tizen fontos része a társaság dolgok internete stratégiájának is. Az IDC piackutató cég előrejelzése alapján a szoftver az év végére 11,3 százalékos piaci részesedést érhet el, míg az Apple Watch OS részesedése 49,4, míg az Android Wearé 21,4 százalék lehet. Choi Jong-deok, a Samsung szoftverközpontjának alelnöke már tavaly májusban kijelentette, hogy a Tizen minden készülék fő operációs rendszere lesz. A szoftver első lépésként a dolgok internetéhez kapcsolódó eszközökre kerülhet fel, majd öt esztendőn belül minden terméken megtalálható lesz. Mindez azt jelenti, hogy a hűtőszekrényeken, a sütőkön, a mosó-, a szárító- és a mosogatógépeken, valamint az ajtónyitó rendszereken egyaránt futni fog.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Samsung Tizen Android 

Hozzászólások

comments powered by Disqus